Premier League: Το τηλεφώνημα του Πεπ στη... Ρεάλ, και η ευχή του Κλοπ

Premier League: Το τηλεφώνημα του Πεπ στη… Ρεάλ, και η ευχή του Κλοπ | Μάντσεστερ Σίτι | Λίβερπουλ

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίχθηκε το φινάλε του αγγλικού πρωταθλήματος, με την Μάντσεστερ Σίτι να παραμένει τελικά στο θρόνο της Premier League, σε μία από τις πιο επικές μονομαχίες όλων των εποχών, κόντρα στη Λίβερπουλ. Ίσως οι δύο κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, όπως και οι προπονητές τους, Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ. Οι εναλλαγές συναισθημάτων το μεσημέρι της Κυριακής, μέχρι να ακουστεί και το τελευταίο σφύριγμα στους αγώνες, αποτυπώνουν πλήρως πόσο συναρπαστική ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν η κούρσα προς τον τίτλο. 

Κι αυτό γιατί η ανατροπές που έκαναν οι δύο μονομάχοι της Premier League, κόντρα σε Άστον Βίλα (3-2) και Γουλβς (3-1), ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε «Etidad» και «Άνφιλντ», θα μείνουν στην ιστορία του αθλήματος. Μάλιστα ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που με αντίστοιχο τρόπο έχασε το εισιτήριο του τελικού του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε με χιουμοριστική διάθεση: «Πώς γυρίσαμε το ματς ενώ χάναμε 2-0; Πήρα τηλέφωνο τη Ρεάλ Μαδρίτης και μου έδωσαν μία καλή συμβουλή!», ανέφερε αφού στον μεταξύ τους ημιτελικό, οι «μερένγκες» ήταν αυτοί που επέστρεψαν στο ματς, ενώ έχαναν μέχρι το 73ο λεπτό. 

Ωστόσο, όλα αυτά ειπώθηκαν μόνο αφότου ο τίτλος είχε εξασφαλιστεί από την ομάδα του Μάντσεστερ, ο 4ος σε πέντε χρόνια, καθώς τόσο ο ίδιος ο Καταλανός τεχνικός, όσο ο Γιούργκεν Κλοπ αλλά και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, βίωσαν την αγωνία στον υπέρτατο βαθμό, με τις εναλλαγές συναισθημάτων να είναι εφάμιλλες με αυτές των γκολ και των σκορ στον τελευταίο αγώνα των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος. 

Το… δράμα στις εξέδρες σε «Etihad» και «Άνφιλντ» 

Ο Γκουντογκάν έγινε… Αγκουέρο και πλήγωσε τον «πατέρα» του

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν ήταν σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θρίλερ με συγκλονιστική… ερμηνεία, αφού μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα της Σίτι με την Άστον Βίλα και με δύο δικά του γκολ, χάρισε τη νίκη που χρειαζόταν η ομάδα του. Ο Γερμανός μέσος, που στο παρελθόν ήταν ο αγαπημένος παίκτης του Γιούργκεν του Κλοπ στην κοινή τους θητεία στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον αποκαλούσε «δεύτερο πατέρα του», ήταν αυτός που πλήγωσε τον αγαπημένο του προπονητή και «έκλεψε» το πρωτάθλημα από τους «Reds», θυμίζοντας τον Σέρχιο Αγουέρο στο πρωτάθλημα του 2012. «Είναι η κορυφαία αλλαγή στην ιστορία! Όλοι λένε για τον Πεπ πως σκέφτεται υπερβολικά, αλλά εδώ έκανε μία ιδιοφυή κίνηση. Λαμπρή κίνηση», σχολίασε ο Ρόι Κιν, αποθεώνοντας τον Καταλανό τεχνικό και την ομάδα που έχει χτίσει. 

«Καλύτερα να είχε κερδίσει 5-0 σε 10 λεπτά η Σίτι» 

Στον αντίποδα, την ώρα που ο Μοχάμεντ Σαλάχ, σκόραρε για τη Λίβερπουλ και έδινε το προβάδισμα με 2-1, έμαθε από οπαδό της ομάδας του ότι η Σίτι είχε ήδη κάνει την ανατροπή και ο πανηγυρισμός του ήταν μάλλον ο πιο σύντομος στην ιστορία. 

«Φυσικά και είμαι υπερήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου. Ολόκληρη η χρονιά είναι φανταστική. Το σημερινό παιχνίδι έδειξε πολλά για αυτά τα παιδιά. Βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε, είναι τρομερό. Είναι τρελό το ότι συγκεντρώσαμε 92 βαθμούς με όλα αυτά τα παιχνίδια που δώσαμε. Είμαι υπερήφανος και απογοητευμένος. Υπάρχουν και χειρότερα σενάρια. Να είσαι έναν πόντο μπροστά και να μην το πάρεις, αυτό πρέπει να είναι χειρότερο. Δεν ήταν απροσδόκητη η απώλεια. Ήταν δεδομένο και πριν το παιχνίδι ότι πρέπει να συμβούν πολλά για να πανηγυρίσουμε. Δεν θέλω να ξεχάσω να το πω: Συγχαρητήρια στη Μάντσεστερ Σίτι, στον Πεπ Γκουαρδιόλα, στο προσωπικό, τους παίκτες, ολόκληρο τον σύλλογο για το πρωτάθλημα. Ήμασταν κοντά, αλλά όχι αρκετά κοντά. Έτσι είναι τα πράγματα.Φαντάζομαι πόσο δύσκολο θα ήταν για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, που στο 2-0 της Άστον Βίλα θα σκέφτηκαν “μπορεί να συμβεί”. Εγώ δεν το κατάλαβα ακριβώς, στο μυαλό μου ήταν 1-0 ή ακόμα και ισοπαλία, δεν το ήξερα. Μετά το παιχνίδι έμαθα τι έγινε. Κάποια στιγμή μετά το 3-2 νόμιζα πως ισοφαρίστηκε η Σίτι, αλλά αμέσως κατάλαβα. Όπως έγιναν τα πράγματα, θα προτιμούσα να είχε νικήσει 5-0 σε δέκα λεπτά. Έγινε πιο δύσκολο», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ. 

Τα βραβεία και το… ξενέρωμα Άλισον και Σαλάχ 

Οι αντιδράσεις των Μοχάμεντ Σαλάχ και Άλισον κατά την παραλαβή των βραβείων τους, ο Αιγύπτιος ως πρώτος σκόρερ (23 μαζί με τον Σον της Τότεναμ) και ασίστ (14) στο πρωτάθλημα και ο Βραζιλιάνος ως καλύτερος τερματοφύλακας, αποτυπώνουν πλήρως γιατί η Premier League είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Αν με τέτοια επιτεύγματα έρχεσαι… δεύτερος, τότε παίζεις στην καλύτερη λίγκα με διαφορά. Και η αποθέωση των οπαδών σε Κλοπ και παίκτες υπό τους ήχους του «You will never walk alone», απέδειξε ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι. 

Τα highlights των αγώνων Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα και Λίβερπουλ – Γουλβς:

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News