Αταλάντα - Κάλιαρι 1-2: «Θεά» ήταν η Κάλιαρι, που σόκαρε τους «μπεργκαμάσκι»

Η Αταλάντα ηττήθηκε με 2-1 από την Κάλιαρι στο Μπέργκαμο, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Ιταλία για το Europa league στις 17/2.

Η Αταλάντα ηττήθηκε με 2-1 από την Κάλιαρι στο Μπέργκαμο. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που τα είχε όλα, οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 52′ λόγω της αποβολής του Μούσο και οι φιλοξενούμενοι πήραν σπουδαία νίκη με δύο γκολ του Περέιρο στο 50′ και στο 68′. Ο Παλομίνο πέτυχε το γκολ της «Dea» στο 64′. 

Έντεκα ημέρες πριν την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, στην Ιταλία (17/2), η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, παραδόθηκε στην ομάδα του Μπάμπη Λυκογιάννη, με τον Έλληνα μπακ να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα και να έχει θετική παρουσία στο παιχνίδι. 

Δυνατή εκκίνηση από την Αταλάντα, καλή άμυνα από τους φιλοξενούμενους 

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά και αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9΄με το δυνατό σουτ του Μουριέλ έπειτα ωραία προσωπική ενέργεια από αριστερά, να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Κράνιο. Στη συνέχεια η Κάλιαρι ισορρόπησε το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν την κατοχή, κυκλοφορώντας ωραία τη μπάλα σε όλους τους χώρους, χωρίς αποτέλεσμα όμως.   

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς το σουτ του Μαλινόφσκι 

Στο 29′, ο Μαλινόφσκι επιχείρησε ένα από τα δυνατά σουτ που συνηθίζει αλλά έδιωξε εντυπωσιακά ο Κράνιο και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Στο 32΄οι παίκτες της Κάλιαρι προσπάθησαν να απειλήσουν κοντά στην περιοχή της Αταλάντα αλλά φάνηκαν να μην… ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα και έτσι δεν προέκυψε κάτι αξιόλογο. Στο 37′ ο Περίερο έκανε ένα μακρινό σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Μούσο. Στο 43′ ο Μαλινόφσκι κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, το οποίο εκτέλεσε ο Κουπμάινερς, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στο τείχος.  Οι γηπεδούχοι με σωστά οργανωμένη την αμυντική τους γραμμή, κατάφεραν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το παιχνίδι να παραμένει χωρίς σκορ. 

Διπλό σοκ με γκολ και αποβολή για τη «Θεά»  

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Κάλιαρι βρήκε το γκολ στο 50΄με τον Περέιρο και σόκαρε την Αταλάντα. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR για χέρι του σκόρερ στο κοντρόλ, αλλά τελικά μέτρησε κανονικά. Το ματς στράβωσε ακόμα περισσότερο για την «Dea», που έχασε τον βασικό της τερματοφύλακα Μούσο, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 52′, αφού ανέτρεψε τον Περέιρο. Ο Ρόσι αντικαθιστώντας τον Πάσαλιτς, ανέλαβε την υπεράσπιση της εστίας της ομάδας του Γκασπερίνι, που έμεινε με 10 παίκτες από νωρίς. O Ιταλός τεχνικός αναγκάστηκε να αλλάξει όλο το πλάνο του, βάζοντας στο ματς τους Μπονγκά και Ζαπάτα στη θέση των Πεσίνα και Μουριέλ αντίστοιχα. 

Ισοφάριση και προβάδισμα της Κάλιαρι πάλι με τον Περέιρο 

Η Αταλάντα, ωστόσο μάζεψε τα κομμάτια της και μίλησε η κλάση της, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Παλομίνο στο 64′, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Ζαπάτα. Η χαρά της όμως διήρκησε μόνο 4 λεπτά, αφού, στο 68′ η Κάλιαρι πήρε και πάλι το προβάδισμα με το εκπληκτικό σουτ του Περέιρο. 

Στα δεινά του Γκασπερίνι προστέθηκε και ο τραυματισμός του Ζαπάτα, που είχε ως αλλαγή και αποχώρησε στο 72′ δίνοντας τη θέση του στον Μιχάιλα. 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μπήκε ως αλλαγή ο 19χρονος Χρήστος Κουρφαλίδης για την Κάλιαρι. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τζαπακόστα, Τζιμσίτι, Παλομίνο, Πετσέλα (46′ Μάλε), Φρόιλερ, Κουπμάινερς, Πεσίνα (58′ Μπογκά), Πάσαλιτς (54′ Ρόσι), Μαλινόβσκι, Μουριέλ (58′ Ζαπάτα, 72′ Μιχάιλα). 

Κάλιαρι (Ματζάρι):  Κράνιο, Μπελανόβα (87′ Καπιτέλι), Γκολντανίγκα, Λοβάτο, Ομπέρτ (87′ Καρμπόνι), Λυκογιάννης, Ντεϊόλα (90′ Κουρφαλίδης), Μαρίν, Γκράσι, Ντάμπερτ, Περέιρο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News