Νάπολι - Ίντερ 1-1: Ναπολιτάνοι και «νεραντζούρι» άνοιξαν τον δρόμο της κορυφής για την Μίλαν

Νάπολι και Ίντερ έμειναν στο 1-1 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στο μεγάλο ματς της 25ης αγωνιστικής κι έδωσαν την ευκαιρία στην Μίλαν με νίκη την Κυριακή (13/02-13:30) στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Σαμπντόρια να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ άνοιξε για τους Ναπολιτάνους ο Λορέντζο Ινσίνιε με πέναλτι μόλις στο 7ο λεπτό ενώ για τους «νεραντζούρι» ισοφάρισε ο Τζέκο στο 47′.

Το εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο της Νάπολι

Η Νάπολι ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι κατορθώνοντας να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λορέντζο Ινσίνιε μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Οσιμέν από μαρκάρισμα του Ντε Βράι. Το γκολ αυτό που δέχθηκε η Ίντερ ήταν το πρώτο που δέχθηκαν οι «νεραντζούρι» σε εκτός έδρας αγώνα μετά από 440 λεπτά στο πρωτάθλημα. Πέντε λεπτά αργότερα οι Ναπολιτάνοι είχαν και δοκάρι σε σουτ του Ζιελίνσκι λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Στο 26′ η Νάπολι έχασε τον Πολιτάνο, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει ελεώ τραυματισμού, με τον Ελμάς να περνάει στην θέση του. Η ατυχία αυτή δεν στοίχισε στους Ναπολιτάνους, αφού συνέχισαν στο ίδιον ρυθμό δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες, με την Ίντερ δυσκολεύεται αρκετά να τους αντιμετωπίσει και να μην μπορεί σε καμία στιγμή να… κρατήσει τα ηνία του αγώνα. 

Κάπως έτσι η Νάπολι πήγε στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα του ενός γκολ, παρ’ ότι θα μπορούσε να έχει και πιο ευνοϊκό σκορ βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. 

Ο Τζέκο ισοφάρισε κι έσωσε τον βαθμό και την πρώτη θέση για την Ίντερ

Στο δεύτερο μέρος η Ίντερ ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη τελική προσπάθεια που δημιούργησε. Ο Έντιν Τζέκο εκτέλεσε τον Οσπίνα από τα όρια της μικρής περιοχής του και ισοφάρισε σε 1-1 στπ 47ο λεπτό.

Το τέρμα αυτό έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Ιντζάγκι, η οποία βελτίωσε την απόδοσή της και κόντραρε την Νάπολι στα ίσια στο δεύτερο μέρος. Οι καλές στιγμές ήταν λιγοστές και για τις δύο ομάδες χωρίς καμία από αυτές να κατορθώσει να βρει το τέρμα που θα της έδινε το παιχνίδι. Και όσο το παιχνίδι έμενε έτσι στα τελευταία λεπτά, Νάπολι και Ίντερ έγιναν πιο διστακτικές έχοντας ως προτεραιότητα να μην δεχθούν κάποιο γκολ για να μην χάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα και το 1-1 να παραμείνει ως το τέλος αφήνοντας πρώτη στην βαθμολογία την Ίντερ με 54 βαθμούς (κι έναν αγώνα λιγότερο) και δεύτερη τη Νάπολι με 53. Έτσι, η Μίλαν έχει την ευκαιρία με νίκη την Κυριακή απέναντι στην Σαμπντόρια να ανέβει πρώτη, έστω και προσωρινά, αφού θα έχει ένα παιχνίδι περισσότερο σε σχέση με τους «συγκατοίκους» της.

Ενδεκάδες:

Νάπολι (πρ. Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ντι Λορέντζο, Ρούι, Ρουίθ (74′ Ανγκισά), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (84′ Ζεσούς), Πολιτάνο (26′ Ελμάς), Ινσίνιε (84′ Ουνάς), Οσιμέν (84′ Μέρτενς)

Ίντερ (πρ. Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Ντιμάρκο (90′ Ντ’ Αμπρόσιο), Ντάμφρις, Πέρισιτς, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (84′ Βιδάλ), Τζέκο, Μαρτίνες (84′ Σάντσες)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News