Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: Πού πας ρε λευχαιμία; Το δωμάτιο έχει θέα στη θάλασσα!

Το χαμόγελο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τους παίκτες του στη Μπολόνια, μέσα από το νοσοκομείο, αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα ενός μεγάλου μαχητή της ζωής. 

Ο Σέρβος προπονητής και παλιά δόξα του Ερυθρού Αστέρα, των Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Ίντερ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι «η λευχαιμία πρέπει να είναι πολύ γενναία για τον αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά». Ακολούθως εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε νέο κύκλο θεραπειών, μετά την πρώτη διάγνωση της ασθένειας το 2019, την οποία είχε ξεπεράσει με χημειοθεραπείες. Σύσσωμη η Serie A, έσπευσε να ευχηθεί γρήγορη ανάρρωση στο αγαπημένο της «παιδί» και όλοι οι σύλλογοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στη νέα μάχη που καλείται να δώσει. 

«Αυτός είναι ο δρόμος της ζωής, φτιαγμένος από σκαμπανεβάσματα, υπάρχουν επίσης τρύπες όπου μπορείς να πέσεις, αλλά πρέπει πάντα να βρίσκεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να πάρω λίγο ελεύθερο χρόνο και θα γίνω δεκτός στο Sant’Orsola. Ξέρω ότι είμαι σε καλά χέρια. Σε αντίθεση με πριν από δυόμισι χρόνια, είμαι πιο ήρεμος. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και η κατάσταση είναι διαφορετική, ελπίζω να είναι σύντομο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το κάνω ακόμα πιο γρήγορο, αλλά θα πρέπει να χάσω μερικά παιχνίδια. Έχω ήδη όλα όσα χρειάζομαι για να παρακολουθήσω τις προπονήσεις και τους αγώνες, που έχουν στηθεί στο δωμάτιο της πτέρυγας που θα με φιλοξενήσει. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά δεν θα με απογοητεύσουν, θα τσακωθώ μαζί τους και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουν για μένα. Ζητώ επίσης από τους οπαδούς της Μπολόνια να τους στηρίξουν και να τους βοηθήσουν. Θα επιστρέψω σύντομα με την ομάδα και με όλους εσάς», δήλωσε ο 53χρονος τεχνικός της Μπολόνια και άλλοτε αμυντικός και σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ, έχοντας πετύχει και χατ τρικ με αυτόν τον τρόπο με τη φανέλα της Λάτσιο. 

«Να, δείτε το δωμάτιο έχει θέα στη θάλασσα» 

Η ομάδα του δημοσιοποίησε μία βιντεοκλήση του Μιχαΐλοβιτς με τους παίκτες του, μέσα από το νοσοκομείο, που πάνω από όλα, αποδεικνύει τη στάση ζωής του. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με το χαμόγελο στα χείλη, έκανε μέχρι και διαδικτυακή ξενάγηση στο χώρο στους ποδοσφαιριστές, με μπόλικο χαβαλέ. Τους έκανε να γελούν, τους πείραζε και αναζητούσε κάθε τρόπο να τους βλέπει χαρούμενους. Τους είπε ακόμα ότι το δωμάτιό του έχει θέα στη θάλασσα, δείχνοντας ξεκαρδισμένος τα κτίρια απέναντι, από το παράθυρό του. Τέτοιο μεγαλείο ψυχής.

«Δεν θα είμαι εκεί σωματικά, αλλά ψυχικά θα είμαι πάντα μαζί σας. Η αίθουσα εδώ είναι διαμορφωμένη για όλους τους αγώνες, είμαι σε συνεχή επαφή με το προσωπικό. Δυστυχώς, το κάναμε ήδη πριν από μερικά χρόνια, αλλά είμαι σίγουρος ότι μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου μου θα παλέψω για εσάς όπως είμαι σίγουρος ότι θα παλέψετε κι εσείς για εμένα. Κερδίσαμε αυτή την ασθένεια μια φορά στο παρελθόν, έτσι μπορούμε να το κάνουμε ξανά, δεν έχω καμία αμφιβολία. Η ζωή δεν υπάρχει χωρίς προβλήματα, αλλά με παρά πολλά προβλήματα. Η ζωή δεν είναι μια ευθεία γραμμή, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, ακόμα και ξαφνικές λακκούβες στις οποίες πέφτεις, αλλά πρέπει να σηκωθείς ξανά και να συνεχίσεις το ταξίδι.  Στις δύσκολες στιγμές, βλέπεις το θάρρος και την αντίδραση των ανθρώπων. Υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε, ο ένας είναι καταστροφικός, να παραπονεθείτε και να χάσετε την πίστη σας. Ο άλλος είναι εποικοδομητικός, αναζητώντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Εγώ είμαι προσκολλημένος σε αυτό.  Μένω σε ένα δωμάτιο που είναι περίπου τρία τετραγωνικά μέτρα. Είναι μια προσωρινή κατάσταση, θα νικήσω αυτή την ασθένεια, έχω πίστη στους γιατρούς, οπότε θέλω ενθουσιασμό και όχι ανήσυχα πρόσωπα. Ξέρω ότι θα κερδίσω. Μαζί πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αν χρειαστείτε κάτι, είμαι στη διάθεσή σας. Ξέρω ότι η κατάστασή μας είναι δύσκολη με τα αποτελέσματα, αλλά όχι με τις εμφανίσεις που κάνετε. Το να πάτε στο Μιλάνο δεν είναι το πιο εύκολο ταξίδι, υπάρχουν 60.000 οπαδοί επίσης, αλλά δεν θα είναι εύκολο ούτε για αυτούς», ήταν όσα είπε στην καθιερωμένη ομιλία του ενόψει του επόμενου αγώνα κόντρα στη Μίλαν.

Την ίδια ώρα, οι φίλοι της Λάτσιο ανήρτησαν πανό στο «Ολίμπικο» στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τη Σασουόλο το Σάββατο (2/4) όπου έστειλαν το δικό τους μήνυμα στον άλλοτε παίκτη τους, με τον οποίο πανηγύρισαν το Scudetto το 2000, 2 Κύπελλα και 2 Super Cup Ιταλίας.

«Κουράγιο Σίνισα. Σούταρε, σκόραρε, πάλεψε και κέρδισε για άλλη μια φορά», έγραψαν οι λατσιάλι.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News