Bόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Όταν «χαραμίζεις» ευκαιρίες δεν... ΠΑΣ play offs

Bόλος και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι 0-0 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τους Ηπειρώτες να χάνουν την ευκαιρία να βρεθούν στα play offs και να περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το «-5».

O ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων κόντρα στον Βόλο και με τις δύο ομάδες να μένουν στην λευκή ισοπαλία, οι Ηπειρώτες «χαράμισαν» μία τεράστια ευκαιρία να βρεθούν στα offs.

Θυμίζουμε πως ο ΠΑΣ τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, ενώ ο ΟΦΗ επικράτησε του Απόλλωνα και ο Αστέρας ηττήθηκε από την ΑΕΚ, γεγονός που αφήνει τον «Άγιαξ της Ηπείρου» εκτός εξάδας. Ωστόσο, η ομάδα της Ηπέιρου έχει καταθέσει έφεση για το -5, με την απόφαση να καθορίζει την Ευρωπαΐκή του πορεία.

Το ματς

Αν και ο ΠΑΣ χρειαζόταν περισσότερο την νίκη, ο Βόλος μπήκε πιο δυναμικά στο ματς, απειλώντας μάλιστα από το 8ο κιόλας λεπτό όταν ο Ρεγκαντέν εκτέλεσε άψογα φάουλ και ο Λοντίγκιν έδιωξε με δυσκολία. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν τρομερή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Μπαριέντος πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Μπαρτόλο και ο Λοντίγκιν απέκρουσε δύσκολα.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο εικοσάλεπτο, ο Βόλος κρατούσε την κατοχή της μπάλας. Ο ΠΑΣ από την άλλη, δημιούργησε μία καλή στιγμή με τον Σάλιακα, ο οποίος έδωσε μία πάσα ακριβείας στον Γκαρντάφσκι, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει.

Άργησε να «ξυπνήσει»

Οι φιλοξενούμενοι φαίνεται πως… ξύπνησαν μετά το μισάωρο και στο 31ο λεπτό σχεδόν «άγγιξαν» το γκολ. Ο Σνάιντερ βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε και ο Κλέιμαν πήρε την μπάλα, στέλνοντάς την στο δοκάρι του Κλέιμαν! Deja vu έζησε ο ΠΑΣ δέκα λεπτά αργότερα, όταν οο Ντομίνγκεθ πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Σάλιακα, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Βόλο να έχει μπει πιο δυναμικά και να αναζητά το γκολ και στο 57ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ρεγκαντέν, ο Φαν Βέερτ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ήρθαν αντιμέτωποι με «πονοκέφαλο», αφού αποβλήθηκε ο Όροζ, όμως το VAR έδειξε πως υπήξ πιο πριν οφσάιντ, με τον ρέφερι να παίρνει πίσω την κόκκινη.

Πίεσε αλλά η… ατυχία του τον κράτησε εκτός 6άδας

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ηπειρώτες στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον Ντομίνκεθ να επιχειρεί μακρινό σουτ και τον Κλέιμαν να απομακρύνει, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Περέα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον κίπερ του Βόλου, ο οποίος του είπε «όχι».

Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό το τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να σημειώσει ένα τέρμα, το οποίο θα αρκούσε για να περάσει στα play offs. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στην συνολική εικόνα του ματς, με τον ΠΑΣ να φέυγει με έναν βαθμό και να περιμένει την απόφαση της της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το «-5».

 

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Γκιουλέν, Ρίνερ, Μπαρτόλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ορόζ, Ερνάντες, Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Λιάσος, Στάνκο (58′ Καραχάλιος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Περέα, Σνάιντερ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News