Η κλήρωση των τελικών του Μουντιάλ 2022: Ισπανία Vs Γερμανία, Πορτογαλία Vs Ουρουγουάη

Η κλήρωση των τελικών του Μουντιάλ 2022: Ισπανία εναντίον Γερμανίας, Πορτογαλία εναντίον Ουρουγουάης

Στη Ντόχα του Κατάρ έγινε η κλήρωση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 που θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022. 

Την κλήρωση έκαναν οι: Καφού, Λόταρ Ματέους, Τζέι-Τζέι Οκότσα, Τιμ Κέιχιλ, Αντέλ Αχμέντ Μαλάλαχ, Αλί Νταεΐ, Μπόρα Μιλουτίνοβιτς και Ραμπάχ Ματζέρ.

Δείτε την κλήρωση των τελικών του Μουντιάλ

Όμιλος A

Κατάρ

Oλλανδία

Σενεγάλη

Εκουαδόρ

Όμιλος B

Αγγλία

ΗΠΑ

Ιράν

Ουαλία – Σκωτία ή Ουκρανία

Όμιλος C

Αργεντινή

Μεξικό

Πολωνία

Σαουδική Αραβία

Ομίλος D

Γαλλία

Δανία

Τυνησία

Περού – Αυστραλία ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Όμιλος Ε

Ισπανία

Γερμανία

Ιαπωνία

Κόστα Ρίκα ή Ν. Ζηλανδία

Όμιλος F

Βέλγιο

Κροατία

Μαρόκο

Καναδάς

Όμιλος G

Βραζιλία

Ελβετία

Σερβία

Καμερούν

Group Η

Πορτογαλία

Ουρουγουάη

Νότια Κορέα

Γκάνα

 

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου με τον αγώνα Κατάρ – Εκουαδόρ. Το πρόγραμμα των αγώνων θα γίνει γνωστό αύριο (2/4).

Το πρώτο Μουντιάλ Χειμώνα, σε Κατάρ, Αραβικό κόσμο και μουσουλμανική χώρα και το τελευταίο με 32 ομάδες

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Κατάρ, στον αραβικό κόσμο και το πρώτο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί σε μουσουλμανική χώρα.

Το Κατάρ θα είναι το πρώτο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί Χειμώνα. Eπιλέχθηκε ως η διοργανώτρια χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στις 2 Δεκεμβρίου 2010, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού στο Κατάρ, η FIFA αποφάσισε να μεταφέρει το τουρνουά στο χειμώνα παρά το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Θα είναι το δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ασία μετά τη διοργάνωση του 2002 στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία. Επιπλέον θα είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν 32 ομάδες, καθώς στην επόμενη διοργάνωση το 2026 που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά οι συμμετέχουσες ομάδες θα αυξηθούν στις 48.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News