Λίβερπουλ: Σεβασμός στο ποδόσφαιρο του «Viva Ronaldo» και του «You'll Never Walk Alone»

Λίβερπουλ: Το ποδόσφαιρο που έτσι θα έπρεπε να είναι – Η… έκρηξη για τον Ρονάλντο και ο απόηχος

Έβδομο λεπτό στο Άνφιλντ. Αυτός που φορά τη φανέλα με το 7, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλαδή, απουσιάζει από την αναμέτρηση Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όμως ο… θόρυβος από την έκρηξη αλληλεγγύης από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους ομολόγους τους της Λίβερπουλ φτάνει σίγουρα στα αυτιά του.

Σήμερα έρχεται η αποθέωση γι’ αυτούς που έδειξαν σεβασμό. Κυρίως για τους φίλους της Λίβερπουλ, οι οποίοι παραμέρισαν ότι όλο αυτό αφορούσε έναν αντίπαλο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η οικογένειά του βιώνουν δύσκολες ώρες μετά τον χαμό του νεογέννητου αγοριού του. Στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης άπαντες στο Άνφιλντ σηκώθηκαν και χειροκρότησαν για να τον τιμήσουν.

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ τραγούδησαν «Viva Ronaldo», αυτοί της Λίβερπουλ απάντησαν με νόημα… «You’ll Never Walk Alone».

«Έτσι ακριβώς θα έπρεπε να είναι το ποδόσφαιρο – όλες οι αντιπαλότητες στην άκρη αυτή τη στιγμή. Πολλά πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά στη ζωή από το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

«Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί», είπε ο προσωρινός προπονητής της Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ. «Είμαστε μαζί του. Ευχόμαστε σε αυτόν και την οικογένειά του να είναι δυνατοί μαζί».

Τόσο οι παίκτες της Γιουνάιτεντ όσο και της Λίβερπουλ φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη σεβασμού προς τον Ρονάλντο και την οικογένειά του.

Ο σχολιαστής του BBC Radio 5 Live, John Murray, χαρακτήρισε όσα έγιναν στο 7ο λεπτό «υπέροχα»: «Αφού βρέθηκα στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο όπου είδα να μην τηρούν κάποιοι τη σιγή για το Χίλσμπορο, πρέπει να ομολογήσω ότι όταν άκουσα σήμερα το πρωί ότι επρόκειτο να γίνει κάτι ως φόρος τιμής στον Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτό το ματς, σκέφτηκα “ελπίζω να πάει καλά”. Στην πραγματικότητα ήταν υπέροχο. Ήταν μια λαμπρή επίδειξη υποστήριξης από ανθρώπους σε άνθρωπο».

Ο πρώην επιθετικός της Έβερτον και της Σκωτίας, Τζέιμς ΜακΦάντεν, ο οποίος ήταν συν-σχολιαστής στην ίδια εκπομπή 5 Live στον αγώνα, περιέγραψε το αφιέρωμα ως «πραγματική πινελιά επιπέδου» από τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

«Να δείξουν τον σεβασμό και την υποστήριξή τους στον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή – μια αριστοκρατική, αριστοκρατική πινελιά», πρόσθεσε.

Ο Γκάρι Λίνεκερ, έγραψε στα social media: «Υπέροχο, συγκινητικό ένα εγκάρδιο χειροκρότημα για τον Κριστιάνο. Μπράβο Λίβερπουλ».

«Η οικογένεια είναι πιο σημαντική από όλα και ο Ρονάλντο στηρίζει τους αγαπημένους του σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», ανέφερε η Γιουνάιτεντ σε ανακοίνωσή της νωρίτερα την ίδια μέρα.

«Οι σκέψεις όλων μας στην Πρέμιερ Λιγκ είναι μαζί του και την οικογένειά του», έγραψε στα social media η διοργανώτρια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News