Ligue 1: Ρεν για… Ευρώπη - Γκέλαρε το Στρασβούργο

Νικηφόρα συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στην Ligue 1, για την 27η αγωνιστική, Ρεν, Ναντ και Μονπελιέ, ενώ στην ισοπαλία έμειναν Ρεμς και Στρασβούργο.

Ρεν – Ανζέρ 2-0:

Μια αγχωτική νίκη κατάφερε να πάρει η Ρεν, η οποία κέρδισε την Ανζέρ με 2-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαμπορντέ.

Οι γηπεδούχοι παρότι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφεραν να… κλειδώσουν τη νίκη στο 87ο λεπτό, όταν ο Λαμπορτνέ έκανε το 2-0. Τα σκορ της αναμέτρησης είχε ανοίξει ο Μπουρικεού στο 33ο λεπτό, μετά από ασίστ το σκόρερ του δεύτερου τέρματος.

Με τη νίκη αυτή η Ρεν κατάφερε να παραμείνει σε τροχιά ευρωπαϊκού εισιτηρίου, καθώς ξέφυγε από την 6η θέση 4 βαθμούς.

Ρεμς – Στρασβούργο 1-1

Μια σημαντική απώλεια βαθμών είχε το Στρασβούργο, το οποίο και έμεινε στο 1-1 με τη Ρεμς.

Το παιχνίδι σε ότι είχε να κάνει με την κατοχή παρέμεινε ισορροπημένο, παρ’ όλα αυτά στα επιθετικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προσπαθούν περισσότερο για το γκολ.

Ένα γκολ που άργησε αλλά τελικά ήρθε στο 69ο λεπτό με τον Μπελεγκάρνε να κάνει το 1-0 και να είναι έτοιμος να δώσει 3 ακόμη βαθμούς στην ομάδα του.

Τα πράγμα όμως δεν πήγαν όπως θα ήθελε, καθώς ο Καχούστε στο 84’ σόκαρε το Στρασβούργο ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με την ισοπαλία αυτή το Στρασβούργο συνεχίζει να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, έχασε όμως μια σημαντική ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ναντ – Μονπελιέ 2-0

Τρεις ακόμα βαθμούς κατάφερε να βάλει στο σακούλι της η Ναντ, η οποία κέρδισε με 2-0 την Μονπελιέ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλύτεροι στην τελική προσπάθεια, κάτι που φαίνεται και από το σκορ. Η αρχή έγινε με τον Κόλο Μουανί να ανοίγει το σκορ στο 69ο λεπτό, ενώ το τρίποντο… κλείδωσε ο Γκέουμπελς στο 90+3’.

Μπορντό – Τρουά 0-2

Τις χαμηλές… πτήσεις συνέχισε η Μπορντό, η οποία μέτρησε μια ακόμη ήττα, την 13η, αυτή τη φορά από την Τρουά. Οι Γιρονδίνοι παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας δεν κατάφεραν να απειλήσουν και τον πλήρωσαν από την Τρουά, η οποία κατάφερε να ξεφύγει 1 βαθμό από από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Πουσίν (αυτ.)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News