Wimbledon: Απειλή covid - Θετικός ο Μπερετίνι μετά τον Τσίλιτς, ο οποίος προπονείτο με τον Τζόκοβιτς

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και χτυπά και στο Wimbledon. Χτυπά ακόμα και φιναλίστ, εν προκειμένω τον Ματέο Μπερετίνι. Μάλιστα ο 26χρονος Ιταλός που πέρυσι έφτασε ως τον τελικό, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το τουρνουά. Στην πρεμιέρα επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Κριστιάν Γκαρίν.

Στην ανάρτησή του στα social media, ο Μπερετίνι αναφέρει: «Είμαι λυπημένος που ανακοινώνω ότι πρέπει να αποσυρθώ από το Wimbledon λόγω θετικού αποτελέσματος τεστ ston COVID-19. Είχα συμπτώματα γρίπης και απομονώθηκα τις τελευταίες μέρες. Παρά τα συμπτώματα που δεν ήταν σοβαρά, αποφάσισα ότι ήταν σημαντικό να κάνω άλλη μια εξέταση σήμερα το πρωί για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των συναθλητών μου και όλων των άλλων που συμμετέχουν στο τουρνουά. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ακραία απογοήτευση που νιώθω. Το όνειρο τελείωσε για φέτος, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός. Ευχαριστώ για την υποστήριξη».

Η απόσυρση του Μπερετίνι έρχεται μετά από αυτή του Μαριν Τσίλιτς. Ο 33χρονος Κροάτης βρισκόταν στο ίδιο τμήμα του ταμπλό με τον Ράφα Ναδάλ και ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι θετικός στην Covid-19. Μάλιστα, ο Cilic προπονείτο την περασμένη εβδομάδα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παραμένει ανεμβολίαστος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News