Ρόμπερτ Πλαντ - Για ποια ομάδα ο θρύλος των Led Zeppelin... πλάνταξε στο κλάμα

Facebook

Η κορυφαία φωνή της ροκ, ο Ρόμπερτ Άντονι Πλαντ, ο θρύλος των Led Zeppelin είναι και μια ποδοσφαιρική φυσιογνωμία.

Κάποτε στο δυτικό Μπρόμγουιτς της Αγγλίας. Συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου 1948, όταν ο διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός Robert C. Plant που είχε εργαστεί στη Βασιλική Αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η Ρομά σύζυγός του, Annie Celia Plant, κρατούσαν στα χέρια τους τον νεογέννητο Robert Anthony Plant, αγνοούσαν ότι είχαν φέρει στον κόσμο έναν θρύλο.

Ο Ρόμπερτ Άντονι Πλαντ, ο θρύλος των Led Zeppelin θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές όλων των εποχών καθώς και για πολλούς, η κορυφαία φωνή της ροκ. Στο δημοψήφισμα του μουσικού περιοδικού NME (New Musical Express) τον Ιανουάριο του 2009, ψηφίστηκε ως η «καλύτερη φωνή της ροκ», κάτι που επαναλήφθηκε δύο χρόνια αργότερα στο ανάλογο δημοψήφισμα του Rolling Stone.

Αυτό που πολλοί αγνοούν ακόμα και σήμερα είναι η σχέση του με το ποδόσφαιρο. Το λατρεύει και υποστηρίζει τη Γουλβς. Μάλιστα χρίστηκε αντιπρόεδρος της αγαπημένους του ομάδας το 2009, σε μια συμβολική τελετή στις 14 Αυγούστου 2009, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του με τη Γουέστ Χαμ για την Πρέμιερ Λιγκ στο Molineux.

Ο Πλαντ ήταν πέντε ετών όταν παρακολούθησε για πρώτη φορά τη Wolves και έχει πει ότι η «σημαία» της ομάδας, Μπίλι Ράιτ του ένα απλά ένα νεύμα κι αυτό ήταν αρκετό για να λατρέψει τον σύλλογο.

Δεν έκλαψε για τη Γουλβς

Βέβαια η ομάδα που τον έκανε να κλάψει ήταν άλλη. Ο λόγος για την Κιντερμίνστερ, της οποίας το γήπεδο απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το πατρικό σπίτι του Πλαντ. Ερασιτεχνική για πολλά χρόνια, έκανε κάποτε τον θρύλο ροκ και μορφή των Led Zeppelin να κλαίει για 208 χιλιόμετρα.

«Κάποτε γύρισα με το αυτοκίνητο στο Λονδίνο δακρυσμένος σε όλη τη διαδρομή», είχε πει και είχε εξηγήσει: «Είναι τρομερό όταν ο σύλλογος που ακολουθείς όλη σου τη ζωή καταλήγει να παίζει εναντίον της Τσόρλεϊ στο πρωτάθλημα του Γιορκσάιρ ή οτιδήποτε άλλο».

Τα ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο

2020: Με 28 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όχι απλώς οδήγησε τους Μπακς στο 1-1 απέναντι στους Μάτζικ, αλλά κατέγραψε και τρεις ιστορικές επιδόσεις. Ο Greek Freak έγινε ο πρώτος παίκτης στα playoffs με 25+ πόντους και 20+ ριμπάουντ σε μόλις 32 λεπτά συμμετοχής, από τη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται ο χρόνος κάθε παίκτη στο παρκέ (1951/52).

Επίσης ο ηγέτης του Μιλγουόκι έγινε ο πρώτος παίκτης με τουλάχιστον 25 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε αγώνα playoffs μετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι στις 19/5/2006. Τέλος, ο 25χρονος άσος είναι πλέον ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς, μαζί με τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που έχει 20+ πόντους και 20+ ριμπάουντ σε αγώνα playoffs.

2014: Η Barcelona στερείται το δικαίωμα των μεταγραφών μέχρι τον Ιανουάριο 2016 αφού η FIFA απορρίπτει την έφεση κατά της απαγόρευσης των μεταγραφών, που επιβάλλεται σε σχέση “με την προστασία των ανηλίκων”. Στις 2/4/2014 η FIFA επέβαλε απαγόρευση 14 μηνών στη Barcelona αφού βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους κανόνες σχετικά με την υπογραφή των διεθνών παικτών κάτω των 18 ετών.

Η απαγόρευση θα πρέπει να εκτελεστεί σε δύο πλήρεις και διαδοχικές περιόδους μεταγραφών, ξεκινώντας με την επόμενη περίοδο (Ιανουάριος 2015).

2009: Ένα χρόνο ακριβώς μετά το 19.30 που είχε πετύχει στα 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο 23χρονος Τζαμαϊκανός σπρίντερ Usain Bolt σπάει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 19.19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βερολίνο.

2008: Ο 22χρονος Τζαμαϊκανός σπρίντερ Usain Bolt κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με 19.30 καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Michael Johnson (19.32) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Έτσι γίνεται ο πρώτος αθλητής μετά τον Carl Lewis το 1984 που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε 2 αγωνίσματα σε μία Ολυμπιάδα (αφού στις 16/8 είχε κατακτήσει το χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ και στα 100 μέτρα με 9.69) αλλά και πρώτος στην ιστορία που καταφέρνει να σπάσει 2 παγκόσμια ρεκόρ σε μία Ολυμπιάδα.

Ο τερματοφύλακας που σκοράρει

2006: O Βραζιλιάνος πορτιέρε, Ροτζέριο Σένι, παρά το γεγονός πως η θέση του ήταν τερματοφύλακας, σημειώνει το 63ο του προσωπικό γκολ για την Sao Paulo επί της Cruzeiro Esporte Clube, λίγο μετά την απόκρουσή του σε πέναλτι των αντιπάλων. Λίγο αργότερα στον αγώνα, θα σημειώσει και άλλο τέρμα, φτάνοντας τα 64, ξεπερνώντας κατά 2 τον Παραγουανό Jose Luis Chilavert.

Μεταξύ 1997 και 2015 και σε 1257 επίσημους αγώνες θα καταφέρει να σκοράρει 131 τέρματα με εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι. Θα αναγνωριστεί από την International Federation of Football History & Statistics ως ο τερματοφύλακας που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοφαίρου.

2005: Ο Αμερικάνος ποδοσφαιριστής των San Francisco 49ers, Thomas Herrion, που ζύγιζε 140 κιλά, πεθαίνει σε ηλικία 24 ετών, αμέσως μετά τον φιλικό αγώνα εναντίον των Denver Broncos, από ισχαιμικό επεισόδιο. Δύο εβδομάδες μετά, οι 49ers θα καθιερώσουν το βραβείο “Thomas Herrion Memorial” στην μνήμη του.

2003: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μίνως Κυριακού γίνεται ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IAAF.

1997: Η Τουρκία κερδίζει την Ουαλία με 6-4 στην Κωνσταντινούπολη και ο 26χρονος Hakan Sukur σκοράροντας 4 γκολ, ισοφαρίζει και ξεπερνά το ρεκόρ των 20 που κατείχε ο ελληνικής καταγωγής Λεφτέρ Κιουτσουαντωνιάδης (Lefter Kucukandonyadis).

1993: Ο Βρετανός Colin Jackson κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 110μ εμπόδια με 12.91 στην Στουτγκάρδη.

1990: Η Γιουγκοσλαβία κατακτά το χρυσό μετάλλιο του 11ου Mundobasket της Αργεντινής, στο οποίο η Ελλάδα κατατάσσεται έκτη (τρίτη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες). Μεγάλη επιτυχία της άτυχης ελληνικής ομάδας που αγωνίζεται χωρίς Γκάλη και αδικείται στον αγώνα της εναντίον των ΗΠΑ όταν στην λήξη της κανονικής διάρκειας ακυρώνεται καλάθι ως εκπρόθεσμο και ο αγώνας χάνεται στην παράταση.

1977: Η Τσεχοσλοβάκα Helena Fibingerovα σπάει στη Νίτρα το φράγμα των 22μ στη σφαίρα με 22.32.

1968: Πεθαίνει ο Earl Sande, ο τζόκεϊ που κέρδισε τρία Kentucky Derby.

Ο ραλίστας Σταμάτης Κόκοτας

1968: Ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας αναδεικνύεται καλύτερος νέος οδηγός όταν τερματίζει στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης στο σιρκουί της Ρόδου οδηγώντας μία Jaguar ΕΤ.

1940: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ο όρος ”Grand Slam” από εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο. Ο όρος που προέρχεται από το μπριτζ “επιστρατεύεται” για να περιγράψει την συλλογή και των τεσσάρων πρωταθλημάτων του γκολφ από τον Bobby Jones και αργότερα υιοθετείται από το τένις και το μπέιζμπολ.

1922: Στο Παρίσι γίνονται οι πρώτοι αγώνες στίβου γυναικών στους οποίους μετέχουν γυναίκες από όλο τον κόσμο. Περίπου 20.000 θεατές παρακολουθούν τους αγώνες.

1921: Πρώτος αγώνας Μπάσκετ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε ευρύτερη εκδήλωση, μεταξύ Παναθηναϊκού – ΕΓΣ. Ο αγώνας δεν θα τελειώσει αφού η μπάλα θα σκάσει και δεν υπάρχει άλλη. Οι ομάδες έχουν μόνο 5 παίκτες. Η πεντάδα του ΠΑΟ αποτελείται από τους Λουκά Πανουργιά, Απόστολο Νικολαΐδη, Γιώργο Καλαφάτη, Ιωάννη Σταυρόπουλο και Λεωνίδα Καλογερόπουλο.

1920: Ο Allen Woodring κερδίζει την κούρσα των 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας στο Βέλγιο φορώντας δανεικά παπούτσια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News