Ντέμης Νικολαΐδης: Βουλευτής τον πήγε στον Απόλλωνα - Αυτός που τον ενέκρινε δεν ήταν ο Παθιακάκης

Eurokinissi

Η απίθανη ιστορία της μεταγραφής του… πιτσιρικά Ντέμη Νικολαϊδη από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον Απόλλωνα του Κώστα Αλαμάνου, το χειμώνα του 1993.

Πίσω στο μακρινό 1993, ένας 20χρονος κάνει βόλτες στην Αθήνα και τρώει συνεχώς στα Goody’s. Μόλις είχε έρθει από την Αλεξανδρούπολη όπου τότε δεν υπήρχε η γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων. Το όνομα αυτού, Ντέμης Νικολαΐδης.

Η μεταγραφική ιστορία του στον Απόλλωνα Σμύρνης -Αθηνών τότε- έχει γίνει με βουλευτική προτροπή, μηδενικό συμβόλαιο και την πίεση στον πρόεδρο, Κώστα Αλαμάνο από τον τερματοφύλακα της Ελαφράς Ταξιαρχίας, όταν ο τότε προπονητής της ομάδας, Γιάννης Παθιακάκης ζητούσε να τον ξαναδεί. Όταν τον ξαναείδε και έδωσε την έγκρισή του είχε ήδη υπογράψει.

Ο τερματοφύλακας… γιος βουλευτή σε ρόλο μεσολαβητή!

Ο Ντέμης ήταν μονίμως στο στόχαστρο των μεγάλων ομάδων, όμως καμία δεν έκανε την κίνηση να τον αποκτήσει από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τότε στον Απόλλωνα, δεύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Μενέλαος Καβαρατζής από την Αλεξανδρούπολη. Φίλος του Ντέμη Νικολαΐδη και γιος του τότε βουλευτή Έβρου, Ιωάννη Καβαρατζή. Ο τελευταίος ήταν αυτός που πρότεινε στον Κώστα Αλαμάνο τον νεαρό φορ.

Το… μάτι του Αντώνη Μήνου που «έκοψε» από νωρίς τον μικρό Ντέμη

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα ρώτησε, έμαθε και τον έφερε στην Αθήνα. Πήγε για προπόνηση, τον είδε ο Γιάννης Παθιακάκης όμως ζήτησε να τον ξαναδεί. Αυτός που είχε καταλάβει ήδη την αξία του ήταν ο Αντώνης Μήνου. Στα 35 του, έκλεινε την καριέρα του στην ομάδα της Ριζούπολης. Στο οικογενειακό διπλό ο Ντέμης έβαλε δύο γκολ. “Πρόεδρε παρ’ τον τώρα”, είπε στον Αλαμάνο.

Πήγαν στα γραφεία και ο Ντέμης Νικιολαΐδης ετοιμάστηκε να υπογράψει. Είδε ότι το συμβόλαιο ήταν… λευκό. Επικοινώνησε με τον πατέρα του, ο οποίος του είπε να βάλει την υπογραφή του.

Το απόγευμα στην προπόνηση ο Γιάννης Παθιακάκης τον ξαναείδε και πήγε στον Κώστα Αλαμάνο. Του είπε να πάρει τον μικρό. Μόνο που ο μικρός είχε ήδη υπογράψει και μάλιστα σε μηδενικό συμβόλαιο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News