Ρίτσαρντ Γκιρ: Υπήρξε αθλητής και μάλιστα πολύ καλός. Σε ποιο άθλημα διέπρεψε

ΑΠΕ

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν εξαιρετικός αθλητής στον πλάγιο ίππο και τους κρίκους. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης με υποτροφία από τη γυμναστική.

Το 2012 ο Ρότσαρντ Γκιρ παρακολουθούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου παρέα με τον γιο του, Χόμερ Τζέιμς Τζίγκμε Γκιρ. Ο κύριος «Pretty Woman» άκουσε τον γιο του, που τότε ήταν 12 ετών, να του λέει: «Ουάου, μπαμπά, κοίτα αυτό». Του έδειξε έναν αθλητή να κάνει το πρόγραμμά του στους κρίκους και λίγο αργότερα κάτι ανάλογο στον ίππο.

«Αυτά έκαναν κι εγώ», του είπε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, αλλά ο Χόμερ -όπως ο ίδιος ο ηθοποιός έχει πει- δεν τον πίστεψε και απλά χαμογέλασε.

«Ήμουν πολύ δυνατός», συνέχισε, αλλά και πάλι δεν έπεισε τον γιό του. Ίσως διότι ο μικρός δεν είχε προσέξει μια φωτογραφία που υπήρχε στον διάδρομο του σπιτιού τους και έδειχνε τον έφηβο Ρίτσαρντ δίπλα στον πλάγιο ίππο όπου ειχε μόλις ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Ναι, ο γεννημένος στις 31 Αυγούστου 1949, Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν εξαιρετικός αθλητής στον πλάγιο ίππο και τους κρίκους. Το 1967 τέλειωσε το λύκειο, όπου διέπρεψε στην ενόργανη γυμναστική και στη μουσική, παίζοντας τρομπέτα. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης με υποτροφία από τη γυμναστική, όπου σπούδασε φιλοσοφία, αλλά δεν αποφοίτησε καθώς τα παράτησε μετά από δύο χρόνια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News