Σαν σήμερα - Άρης: Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του κόντρα στην Κολωνία

facebook Aris retro 1914

Ο Άρης έπαιξε το πρώτο του επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι το 1964 κόντρα στη Ρόμα, αλλά έναν χρόνο αργότερα, σαν σήμερα κόντρα στην Κολωνία, πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Κύπελλο Εκθέσεων

Η ιστορία των ευρωπαϊκών αγώνων του Άρη αρχίζει το 1964 με τα δύο παιχνίδια κόντρα στην Ρόμα για το Κύπελλο Εκθέσεων, καταγράφοντας μία λευκή ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη και ήττα με 3-0 στο δεύτερο παιχνίδι.

Έναν χρόνο αργότερα όμως, σαν σήμερα, στις 26 Οκτωβρίου του 1965, τη μέρα που γιόρταζε η Θεσσαλονίκη, ο Άρης υποδέχτηκε την ισχυρή Κολωνία στο Καυτανζόγλειο και τη νίκησε με σκορ 2-1. Ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του, μπροστά σε σχεδόν 25.000 φιλάθλους του και πανηγυρίστηκε δεόντως.

Προπόνηση των παικτών του Άρη στην Κολωνία πριν από το δεύτερο παιχνίδι

Ο Κωνσταντινίδης και ο Φιλίππου πέτυχαν τα γκολ της νίκης, αλλά στους κορυφαίους ήταν και ο Δεμίρης. Για τους Γερμανούς μείωσε ο Στούρμ. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος αποβλήθηκε ο Αθανασιάδης.

Την ενδεκάδα του Μπέλα Πάλφι αποτελούσαν οι: Παντελάκος, Καμπουρλάζος, Γριμπελάκος, Αθανασιάδης, Χατζηκώστας, Σεμερτζής, Κωνσταντινίδης, Σπανόπουλος, Δεμίρης, Ψηφίδης, Φιλίππου.

Στις 9 Νοεβρίου ο Άρης ταξίδεψε στη Γερμανία για το δεύτερο παιχνίδι, όπου ηττήθηκε με 2-0 από την Κολωνία (57’, 82’ Τίλεν) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

  • Στη βασική φωτογραφία από το Aris Retro 1914, είναι η ομάδα που έπαιξε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Ρόμα, για να ακολουθήσει η πρώτη νίκη εναντίον της Κολωνίας

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News