Άρης: Ο παίκτης με το όνομα... σιδηρόδρομο που πέρασε και δεν ακούμπησε από το Χαριλάου

EUROKINISSI

Ο Φουάτ Μουλαχασάνοβιτς αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1981 με υψηλές προσδοκίες, καθώς ο Άρης βρισκόταν με απαιτητική ομάδα σε διαρκή τροχιά ανόδου, αλλά ο Γιουγκοσλάβος (βοσνιακής καταγωγής), πέρασε και δεν ακούμπησε.

Ο Άρης είχε δημιουργήσει μία εντυπωσιακή ομάδα την δεκαετία του ’70, με μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες και σταθερή ανοδική πορεία με στόχο την κατάκτηση ενός τίτλου, έπειτα από το Κύπελλο του 1970.

Μετά τον θρίαμβο με Περούτζια και Μπενφίκα, ακολούθησε το χαμένο μπαράζ στον Βόλο κόντρα στον Ολυμπιακό, εκεί που θα είχε αλλάξει η ιστορία του Άρη αν είχε κατακτήσει τον τίτλο. Την περίοδο 80-81 ο Άρης τερμάτισε τρίτος με πέντε βαθμούς από την πρώτη θέση και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος τον Ντίνο Κούη και την επόμενη χρονιά έφυγαν ο Μπαλής για την ΑΕΚ και ο Δράμπης για τον Μακεδονικό.

Ο Άρης επένδυσε σε δύο ξένους, τον Βούλγαρο διεθνή Πάβελ Πανόφ από τη Λέφσκι Σόφιας και τον Γιουγκοσλάβο (βοσνιακής καταγωγής) Φουάτ Μουλαχασάνοβιτς, μαζί με τον Λεωνίδα Βόσδου και τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

Ωστόσο όλες οι προσδοκίες έπεσαν στο κενό. Ο Μουλαχασάνοβιτς εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη με πολλά κιλά και χωρίς καμία διάθεση να προσφέρει και όπως ήταν φυσικό, στο τέλος δεν βοήθησε καθόλου τον Άρη. Ένα γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει μείνει ως… μακρινή ανάμνηση!

Ο αστικός μύθος λέει ότι ήταν ένας τεχνίτης χαφ, που όμως ήθελε μια… κάσα μπύρες κάθε μέρα. Ο Πανόφ ήταν καλύτερος, αλλά πριν έρθει στον Άρη είχε σπάσει το πόδι του και ο Άρης δεν ποήρε βοήθειες από τους δύο ξένους.

Έστω κι έτσι πάντως, οι κίτρινοι τερμάτισαν στην 5η θέση. Ο Βίτσαν απολύθηκε και ο Άρης τελείωσε τη σεζόν χωρίς να χάσει στο Χαριλάου, όμως μακριά από αυτό έκανε μόνο δύο νίκες και αυτό του κόστισε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News