ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΣΤΟ SPORTDAY.GR: «Ο Ράνγκνιγκ είναι οργανωτικός, αλλά δεν αντέχει στην πίεση»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ραλφ Ράνγκινγκ μέχρι το τέλος της περιόδου και ο πρώην παίκτης της Σάλκε, μιλάει στο sportday.gr για τη συνεργασία που είχε μαζί του, όταν έφτασαν στους “4” του Champions League, αλλά και στην κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας.

Ο Ελληνας παίκτης, αγωνίστηκε στην Σάλκε από το 2009 έως και το 2013 και εκτός των μεγάλων συμπαικτών που είχε στη γερμανική ομάδα, ήταν και υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα το 2019 η Σάλκε έκανε μια πολύ σημαντική πορεία, καθώς έφτασε έως και τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, του Champions League, ενώ παράλληλα κατέκτησε και το κύπελλο Γερμανίας.

Ο Βασίλης Πλιάτσικας λοιπόν, μιλάει στο sportday.gr για τον Ραλφ Ρένγκνινγκ και σκιαγραφεί την φιλοσοφία του, αλλά και την νοοτροπία του.

“Θέλει όλα να λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα και είναι απολύτως οργανωτικός”

-Βασίλη θέλω να μου πεις κάποια πράγματα για τον κ. Ρένγκνινγκ έτσι όπως τον έζησες στην μεταξύ σας συνεργασία.

Πρόκειται για έναν πολύ μεθοδικό και οργανωτικό προπονητή. Δίνει μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες, ενώ έχει δίπλα του και ένα επιτελείο που ελέγχει τα πάντα στην ομάδα. Θέλει όλοι να λειτουργούν σε απόλυτα επαγγελματικό επίπεδο και δίνει πολύ μεγάλη προσοχή σε κάθε θέμα που μπορεί να παρουσιαστεί στην ομάδα. Φαντάζομαι, ότι παρά τα 10 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που συνεργατήκαμε, δεν θα έχει αλλάξει ούτε τη φιλοσοφία του, ούτε τη νοοτροπία του, ειδικά τώρα που θα βρεθεί στις τάξεις μιας τεράστιας ομάδας, όπως είναι η Γιουνάιτεντ.

Εσείς τότε κάνατε μια καταπληκτική χρονιά και φτάσατε στην κατάκτηση του κυπέλλου και ένα βήμα πριν τον τελικό του Champions League. Γιατί όμως δεν συνεχίστηκε η συνεργασία του με την Σάλκε;

Είχε αναλάβει τότε την ομάδα μετά τον Μάγκατ και προφανώς δεν άντεξε στην πίεση. Θυμάμαι ότι του άρεσε να είναι αυτός ο πρωταγωνιστής, αλλά στην δική μας ομάδα δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Είχε δουλέψει με επιτυχία σε ομάδες όπως η Χόφενχάιμ, η Σάλτσμπουργκ και η τότε Λειψία, που ακόμα δεν είχε γίνει το μέγεθος που είναι σήμερα. Στην Σάλκε όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες.

“Η πίεση ήταν και η αιτία που δεν έμεινε στη Μίλαν και έφυγε για τη Ρωσία”

Στη συνέχεια έφυγε για το εξωτερικό και πέρασε και από τη Μίλαν, ενώ τώρα ήταν στη Ρωσία και τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Το ίδιο πιστεύω ότι έγινε και στη Μίλαν. Η πίεση ήταν αυτή που δεν τον άφησε να μείνει για μεγάλο διάστημα, ενώ και η προοπτική φαίνεται ότι δεν του ταίριαζε. Στη Ρωσία δεν πήγε ως προπονητής, αλλά σε άλλο πόστο και ουσιαστικά μου προξένησε έκπληξη και το ότι επιλέχθηκε από την διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

“Είναι πλέον πιο ώριμος και στη Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να περάσει τη φιλοσοφία του”

Με βάση όσα μου λες, τι πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει στην Γιουνάιτεντ; Τι να περιμένουμε να δούμε;

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που συνεργαστήκαμε, αλλά θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να επιβάλλει τη δική του φιλοσοφία. Τότε ήταν ένας προπονητής που είχε ως μεγάλο του προσόν ότι μπορούσε να δημιουργήσει ομάδες και πάντοτε αυτό έχει και τη λιγότερη πίεση. Δεν ξέρω τώρα στη Γιουνάιτεντ πως θα παρουσιαστεί και αν θα τα καταφέρει, όμως σίγουρα είναι πιο ώριμος και πιο αποφασισμένος για να πετύχει. Θεωρώ άλλωστε πως για να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε, πιστεύει και ο ίδιος στις δυνατότητές του. Γιατί σίγουρα είναι το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό κλαμπ στο οποίο θα έχει δουλέψει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πρώην ομάδες του. Ούτε ακόμα και με την “δική μας” Σάλκε, η οποία έφτασε στους “4” του Champions League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News