Ινμπομ Χουάνγκ: Το κομπιούτερ του Ολυμπιακού... τρελαίνει τον πλανήτη!

Sportday.gr

Ένας παίκτης – ορχήστρα, ένα απίστευτο μηχανάκι που καταπίνει τα χιλιόμετρα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παραμυθιού που ζει η Νότια Κορέα. Το limit up της μετοχής του Ίνμπομ Χουάνγκ στο Μουντιάλ… αγγίζει τον ουρανό!

Όταν ο Ινμπόμ Χουάνγκ πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν έστω την ύπαρξή του στον διεθνή χάρτη του ποδοσφαίρου. Ορισμένοι ίσως θεώρησαν και ως… ανέκδοτο την παρουσία ενός ποδοσφαιριστή από τη Νότια Κορέα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Χρειάστηκαν μερικά λεπτά παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη επένδυση παραήταν σοβαρή δουλειά, επειδή πολύ απλά οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού έκαναν μία από τις κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις των τελευταίων χρόνων. Εδώ μιλάμε για διπλή επιτυχία.

Όχι μόνο επειδή εντοπίστηκε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη Ρωσία με τη φανέλα της Ρούμπιν Καζάν, αλλά κι επειδή υπήρξαν οι κατάλληλες διασυνδέσεις, προκειμένου να γίνει μόνιμος κάτοικος Πειραιά. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα δικαιώματά του διαχειρίζεται μία από τις πιο γνωστές αγγλικές εταιρείες που για να χτυπήσεις την πόρτα της θα πρέπει να διαθέτεις και το ανάλογο πορτοφόλι.

Με ποιότητα 10αριού και οξυδέρκεια αλεπούς

Ο “μίστερ 6” της Εθνικής του ομάδας, απέδειξε πως ό,τι γίνεται αθόρυβα πολλές φορές προκαλεί τον μεγαλύτερο κρότο. Ο μικροκαμωμένος Ινμπόμ έπειτα από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα, έδειξε και στον πλέον αδαή με το ποδόσφαιρο, ότι είναι μέσος τοπ επιπέδου. Με δυνάμεις αστείρευτες, ποιότητα που θα ζήλευε “10άρι” μεγάλης κλάσης, ικανότητα να χρησιμοποιεί εξίσου καλά τα δύο του πόδια και οξυδέρκεια αλεπούς, ο Χούανγκ πάτησε το γκάζι μέχρι το… Κατάρ.

Με την ερυθρόλευκη φανέλα πρόλαβε να αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια (ένα γκολ, δύο ασίστ) έως ότου εμφανιστεί στα γήπεδα του Κατάρ, όπου απλά… απογειώθηκε. Θέλοντας να αποδείξει πως όσα είχαμε δει ήταν απλά το πρωινό, εμφάνισε το κυρίως πιάτο το οποίο πέρα από χορταστικό ήταν και γευστικότατο.

Παρότι στη χώρα μας τον είδαμε και τον θαυμάσαμε στη θέση “8”, πλάι στον Γιάν Εμβιλά, ως κεντρικό χαφ δηλαδή, με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα κάλυψε μόνος του τη θέση του αμυντικού μέσου! Όταν ακόμη και ομάδες παγκοσμίου επιπέδου χρησιμοποιούν δύο ακόμη και τρεις κόφτες για να ελέγξουν το χώρο του κέντρου, ο Ινμπόμ Χουάνγκ παίζει λες και δεν έχει αντίπαλο στον άξονα.

Χαφ που κάνει τα πάντα με απόλυτη ισορροπία

Είναι παντού, ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το σωστό σημείο για να αμυνθεί ή να υποδεχθεί τη μπάλα, ενώ οι εύστοχες μεταβιβάσεις του και οι επιθετικές επιλογές, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι υπερβολική η προσέγγιση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Opta, κορυφαία εταιρεία στατιστικής στο ποδόσφαιρο, τον τοποθέτησε μετά από το δεύτερο ματς της Νότιας Κορέας στη διοργάνωση, ως τον δεύτερο καλύτερο σε δημιουργία επιθετικών ενεργειών, πίσω από τον Κίλιαν Εμπαπέ και παρέα με τους Ραμπιό, Τέο Ερναντέζ (Γαλλίας) και Βινίσιους (Βραζιλία).

Το “κομπιούτερ” του Ολυμπιακού, είχε συμμετοχή σε 9 build up, ενώ όταν του δόθηκε η ευκαιρία απείλησε τρεις φορές την αντίπαλη εστία. Παράλληλα, ήταν τρίτος στις ανακτήσεις της μπάλας, τα λεγόμενα “κλεψίματα”, στοιχείο που πιστοποιεί ότι είναι εξίσου πολύτιμος σε άμυνα και επίθεση, προσφέροντας τρομερή ισορροπία και στο σύλλογο που εκπροσωπεί, αλλά και στην Εθνική του ομάδα.

Λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ με την Πορτογαλία

Ακόμη και στο παιχνίδι με την Πορτογαλία που διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη, πλάι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ινμπόμ Χουάνγκ, συνέχισε το… βιολί του. Πέρα από τις γνωστές του δουλειές στο χώρο του κέντρου, έτρεξε σε κάθε τετραγωνικό του γηπέδου, ενώ έχασε και τεράστια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 67’. Με κάθετη κίνηση, μπήκε σφήνα στην καρδιά της άμυνας, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον κίπερ Ντιόγκο Κόστα.

Απέναντι σε χαφ της κλάσης του Ρούμπεν Νέβες, του Ματέους Νούνιες και του Βιτίνια, το πολυεργαλείο του Ολυμπιακού, όχι απλά δεν δίστασε, αλλά ήταν ξανά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ακόμη και την ώρα που οι περισσότερες μπαταρίες, εντός αγωνιστικού χώρου, ήθελαν φόρτιση, ο Ινμπόμ δούλευε ασταμάτητα μέχρι την ώρα που η ομάδα του βρήκε (στις καθυστερήσεις) το γκολ της νίκης/πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πάνω από 50 επαφές, με επιτυχία στο 80%

Σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι είχε περισσότερες από 50 επαφές με τη μπάλα (52), με τις επιτυχημένες να προσεγγίζουν το 80%, ενώ στη συγκομιδή του είχε κλεψίματα, τάκλινγκ, ντρίμπλες, ακόμη και κερδισμένη εναέρια μονομαχία, παρότι το μπόι του δεν ξεπερνά τα 177 εκατοστά!

Όταν πάτησε το πόδι του στον Πειραιά η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ήταν στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον έχει ανέβει στα 3,5 σύμφωνα με το transfermarkt. Πόσα; Εκείνοι που ξέρουν επιμένουν πως και με 20 εκατ. ευρώ να προσέγγιζε κάποια ομάδα τον Ολυμπιακό, λίγα θα ήταν, ακόμη κι αν οι “ερυθρόλευκοι” έμπαιναν σε διαδικασία συζήτησης, κάτι που δεν φαίνεται μέσα στις προθέσεις τους. Εξάλλου, το έργο “ο Ινμπόμ στο Μουντιάλ του Κατάρ”, δεν τελείωσε. Έχει κι άλλο που αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News