Γιουβέντους: Ντεμπούτο με γκολ - Από τον Σίβορι και τον Βιντάλ, στους Βλάχοβιτς και Ζακάρια

παίκτες της Γιουβέντους που σκόραραν στο ντεμπούτο τους

Με αφορμή το γεγονός ότι Ντούσαν Βλάχοβιτς και Ντένις Ζακάρια σκόραραν αμφότεροι στο ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο ιταλικός σύλλογος θυμήθηκε και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Γκολ με το… καλωσόρισμα πέτυχαν και άλλοι οκτώ ποδοσφαιριστές, στην παρθενική τους εμφάνιση με τα χρώματα της «Μεγάλης Κυρίας». 

Ομάρ Σίβορι και Τζον Τσαρλς 1957

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου του 1957 όταν η Γιουβέντους υποδεχόταν την Ελλάς Βερόνα, της οποίας επικράτησε με 3-2. O γεννημένος στην Αργεντινή επιθετικός Ομάρ Σίβορι, είχε πετύχει το δεύτερο γκολ των «μπιανκονέρι» και ο Ουαλός στράικερ το τρίτο, που σφράγισε και τη νίκη της νέας τους ομάδας. 

Στέφαν Λιχτστάινερ και Αρτούρο Βιντάλ 2011

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν ο Ελβετός δεξιός μπακ σκόραρε ένα γκολ, παρόμοιο με του Ντούσαν Βλάχοβιτς, στο πρώτο του παιχνίδι με τη Γιουβέντους, με αντίπαλο την Πάρμα. Δίχτυα βρήκε και ο Xιλιανός μέσος, στο θρίαμβο και τη νίκη με 4-1. 

Κάρλος Τέβες 2013

Η Γιουβέντους στις 18 Αυγούστου του 2013 αντιμετώπισε τη Λάτσιο για το Supercoppa Ιταλίας στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Η «Μεγάλη Κυρία» το κατέκτησε επικρατώντας με 4-0 των Ρωμαίων, με τον νεοαποκτηθέντα Αργεντινό επιθετικό να σκοράρει.

Μάριο Μάντζουκιτς και Πάουλο Ντιμπάλα 2015

Πάλι για το Supercoppa Ιταλίας, αυτή τη φορά στην Κίνα και με αντίπαλο ξανά τη Λάτσιο, ο Κροάτης φορ και ο Αργεντινός στράικερ έκαναν ντεμπούτο στις 8 Αυγούστου του 2015, πετυχαίνοντας τα δύο γκολ που έκριναν το ματς και χάρισαν στη Γιουβέντους το τρόπαιο. 

 

Γκονσάλο Ιγκουαΐν 2016

20 Αυγούστου του 2016. Ο «Πιπίτα», μόλις εννεά λεπτά αφότου μπήκε ως αλλαγή και πάτησε χορτάρι για πρώτη φορά ως «μπιανκονέρο», σκόραρε στη νίκη της Γιουβέντους επί της Φιορεντίνα με 2-1 για το πρωτάθλημα της Serie A. 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News