Ρεάλ Μαδρίτης: Επόμενη στάση η ανανέωση του Καρίμ Μπενζεμά

Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει μια μετά την άλλη τις υποθέσεις της. Έπειτα από τις μεταγραφές του Αντόνιο Ρίντιγκερ και του Ορελιάν Τσουαμενί, την ανανέωση του Λούκα Μόντριτς και τις επικείμενες των Βινίσιους, Ροδρίγο και Μιλιτάο, τα «αντίο» σε Μαρσέλο, Γκάρεθ Μπέιλ και Ίσκο, σειρά παίρνει η επέκταση της συνεργασίας της με τον Καρίμ Μπενζεμά ως τουλάχιστον το 2024.

Το συμβόλαιο του Γάλλου επιθετικού λήγει το 2023 και στο κλαμπ δεν φαντάζονται το άμεσο μέλλον χωρίς να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Άλλωστε, προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 44 γκολ σε 46 συμμετοχές με τη «βασίλισσα». Ωστόσο, με την επιστροφή από τις διακοπές του τα στελέχη των «μπλάνκος» θέλουν να συζητήσουν μαζί του προκειμένου να κατανοήσουν ποια είναι τα σχέδια του, αφού αν είναι να προγραμματίσουν την επόμενη ημέρα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, ακόμη κι αν το πλάνο θα πάρει μορφή έπειτα από δύο χρόνια.

Ο ρόλος της Χρυσής Μπάλας

Συνήθως στα συμβόλαια των αστέρων της Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει ρήτρα αυτόματης επέκτασης και πρόσθεσης μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης της Χρυσής Μπάλας. Αυτό είχε συμβεί για παράδειγμα με τον Λούκα Μόντριτς το 2018. Το συμβόλαιο του επεκτάθηκε για ένα χρόνο. Είναι άγνωστο αν υπάρχει αυτή η ρήτρα στη συμφωνία με τον Μπενζεμά, αλλά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν ανησυχούν για το αν θα υπογράψει ως το 2024 – όταν θα είναι 36 ετών.

Η προετοιμασία κι ο… βοηθός

Εκτιμούν, δε, πως η αλλαγή του Καρίμ Μπενζεμά κι ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζεται και προσέχει το σώμα του θα τον βοηθήσει να παίξει για μερικά χρόνια ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο σύλλογος θέλοντας να δώσει έξτρα χρόνο στον Καρίμ Μπενζεμά είναι δαιτεθειμένος αυτή τη σεζόν να βρει έναν… βοηθό που θα προσφέρει καλύτερες εγγυήσεις από τον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραχωρηθεί με δανεισμό στη Φιορεντίνα.

Ο εκλεκτός είναι ο Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος στο δεύτερο μισό της σεζόν τα πήγε αρκετά καλά με τη φανέλα της Χετάφε σημειώνοντας έξι γκολ σε 18 συμμετοχές. Στο πρώτο μισό δεν υπολογιζόταν από τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρόμα. Την αγωνιστική περίοδο 2020-21, πάντως, είχε 17 τέρματα σε 45 εμφανίσεις με τους «τζαλορόσι».

Η επόμενη μέρα

Η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρεται να μάθει το τί θα κάνει ο Καρίμ Μπενζεμά από το 2024 και μετά ώστε να βάλει σε κίνηση τα… γρανάζια του σχεδιασμού της. Εκείνο το έτος, θεωρητικά, θα τεθεί σε ισχύ η ρήτρα αποδέσμευσης του Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι και στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πιστεύουν πως ο Νορβηγός θα ήταν ανοικτός στο ενδχόμενο μετακίνησής του στην ισπανική πρωτεύουσα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News