Άντερσον Πίτερς: Έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στον ακοντισμό κυνηγώντας... μάνγκο

Ο Άντερσον Πίτερς υπερασπίστηκε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Όρεγκον με βολή 90.54 στον ακοντισμό. Η ιστορία του, όπως των περισσότερων Αφρικανών, είναι συγκλονιστική.

«Ως παιδί, πετούσα κάθε μέρα πέτρες για να ρίξω τα μάνγκο από τα δένδρα. Στη χώρα μας τα μάνγκο μεγαλώνουν εξαιρετικά» εξήγησε ο 24χρονος αθλητής από τη Γρενάδα για το πώς ξεκίνησε τον ακοντισμό.

Το μάνγκο είναι το μεγαλύτερο οπωροφόρο δένδρο στον κόσμο, ικανό να φθάσει σε ύψος τα 35-40 μέτρα. Τα δέντρα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής, μπορεί να φέρουν καρπούς μετά και από 300 χρόνια.

Οι καρποί μάνγκο είναι χυμώδεις, σφαιρικοί ή ωοειδείς και μπορεί να ζυγίζουν έως και μισό κιλό. Το κάθε δέντρο μπορεί να κάνει κάθε φορά 1000 καρπούς μάνγκο. Στην Αφρική αλλά και στην Ασία είναι πολύ δημοφιλής τροφή.

Σε ηλικία δέκα ετών ο Πίτερς, έδειξε ότι θα μπορούσε να γίνει καλός ακοντιστής καθώς σημείωσε σχολικό ρεκόρ. Ωστόσο, μετά άλλαξε γούστα και ήθελε να γίνει σπρίντερ.

Ήταν τότε που όλα τα παιδιά θέλανε να γίνουν Μπολτ. Ωστόσο ο μικρός Πίτερς υπέστη κάποιους τραυματισμούς και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον ακοντισμό.

Με βολές σταθερά πάνω από τα 90 μέτρα το επόμενο ερώτημα που καλείται να απαντήσει είναι αν θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιαν Ζελέζνι με 98,48 μέτρα, που κρατά από το 1996.

«Είμαι νέος, μόλις 24 χρονών. Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από μένα. Ο Ζελέζνι έκανε το ρεκόρ στα τριάντα του, νομίζω, οπότε έχω ακόμα χρόνο» δήλωσε ο Πίτερς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News