ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ: «Χρειάζομαι απόδοση ανάλογη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013»

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ θυμήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των δύο μεταλλίων για να περιγράψει το πόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης πρέπει να πιάσει για να ξεπεράσει το νούμερο 10 του τουρνουά.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει τους Έλληνες θιασώτες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε … ξενύχτι για να δουν τη νέα πολύ δύσκολη προσπάθειά του και ο ίδιος πιο …χαλαρός σε ώρες Ιαπωνίας είναι έτοιμος να κυνηγήσει την τεράστια πρόκληση της εισόδου στην κορυφαία 16άδα του Ολυμπιακού τουρνουά. O αγώνας με τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ για τον γύρο των «32» του απλού ανδρών γίνεται στις 04:00 ώρα Ελλάδας (10.00 τοπική) και δίνει την ευκαιρία στον έμπειρο πρωταθλητή μας να μπει για πρώτη φορά στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης (ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ 2). Το 2008, το 2012 και το 2016 ο Γκιώνης είχε αποκλειστεί από Ασιάτες αθλητές (τις δύο τελευταίες φορές στους «32»), τώρα έχει μπροστά του ένα ακόμα πολύ ψηλό εμπόδιο από την ίδια ήπειρο, το νούμερο 10 του τουρνουά. Δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο πάντως, από το να τα δώσει όλα για την υπέρβαση.

Θυμήθηκε μάλιστα, το πολύ αποδοτικό για τον ίδιο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των δύο μεταλλίων το 2013 (ασημένιο στο ομαδικό και χάλκινο στο απλό) για να περιγράψει το πόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης πρέπει να πιάσει για να ξεπεράσει το νούμερο 10 του τουρνουά. «Πρέπει να εμφανιστώ πολύ σταθερός και να πάω καλά στην επίθεση. Βάζει πολλές μπαλιές ο αντίπαλος και θα με «τρέξει» στο τραπέζι. Θεωρώ ότι χρειάζεται να βγάλω ένα πινγκ πονγκ, όπως αυτό που είχα παίξει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ όταν είχα κατακτήσει δύο μετάλλια. Κάτι τέτοιο, σαν απόδοση, μου έρχεται στο μυαλό».

Μετά τη μετάθεση του αγώνα του κατά μία μέρα ο Γκιώνης έκανε προπόνηση σε χαλαρό ρυθμό, μελέτησε τον Τζεούνγκ σε βίντεο από ματς με άλλους αμυντικούς, τον είδε και στην προπόνηση να παίζει με αθλήτρια αμυντικού στυλ από την Κορέα. Θα είναι η πρώτη του συνάντησή του με τον Τζεούνγκ. Ο πρωταθλητής μας πήρε σήμερα την ξεκούραση, που χρειαζόταν, ωστόσο αν αύριο νικήσει τον Κορεάτη θα πρέπει να ξαναμπεί στο τραπέζι μέσα σε λίγες ώρες! Αντίπαλός του στη 16άδα θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Τίμο Μπολ και ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10:30 Ελλάδας (16:30 τοπική). Στο σημερινή πρεμιέρα του ο Γερμανός σταρ απέκλεισε στον 3ο γύρο τον Κιρίλ Γερασιμένκο από το Καζακστάν με 4-1 σετ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News