Βασιλική Καραχάλιου: Stop της ΕΟΕ σε συμμετοχή στο Παρίσι υπό πορτογαλική σημαία

ΑΠΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν συναινεί στο αίτημα να αγωνιστεί με άλλη χώρα στο Παρίσι η Βασιλική Καραχάλιου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας δέχεται να αγωνιστεί η Βασιλική Καραχάλιου με την πορτογαλική σημαία στο Παρίσι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όχι. Αυτό γνωστοποίησε η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανακοινώνοντας ότι δεν συναινεί στο αίτημά της να αγωνιστεί με άλλη χώρα στο Παρίσι η Καραχάλιου και κάθε Έλληνας αθλητής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ που συνεδρίασε εκτάκτως στις 12 Οκτωβρίου, σχετικά με την αλλαγή υπηκοότητας της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου.
Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπή, η οποία λήφθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά και λήφθηκε ομόφωνα, είναι ότι δεν συναινεί στη συμμετοχή της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου – αλλά και ουδενός Έλληνα αθλητή – στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού υπό σημαία άλλης χώρας.
Για την ΕΟΕ η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο της πατρίδας αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε Έλληνα αθλητή και οι όποιες διαφορές υπάρχουν που μπορούν να λυθούν με συζητήσεις, δεν αποτελούν λόγο αλλαγής υπηκοότητας.
Επίσης τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότειναν στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην Ολομέλεια Στέφανο Χανδακά, η ΕΙΟ να προσκαλέσει και να στηρίξει την Βασιλεία Καραχάλιου ώστε να λάβει μέρος στους προσεχείς διεθνείς αγώνες με την ελληνική υπηκοότητα, καθώς η ΕΟΕ είναι αρμόδια μόνο για τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κάλεσε δύο φορές την αθλήτρια σε ακρόαση προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που αιτήθηκε την αλλαγή υπηκοότητας και να βρεθεί λύση προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού, αλλά η ίδια δεν προσήλθε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News