ΤΟΚΙΟ 2020: Η Ολυμπιονίκης της πάλης Ταμίρα Στοκ υλοποιεί όνειρο της μητέρας της

Ως «χρυσή» Ολυμπιονίκης θα λάβει 37.500 δολάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αποκάλυψε ότι θα τα διαθέσει για να πάρει στη μητέρα της μία καντίνα, που τόσο θέλει εδώ και χρόνια.

Η Ταμίρα Μαριάμα Στοκ αποκάλυψε ότι το χρηματικό έπαθλο της Ολυμπιακής ομάδας Ηνωμένων Πολιτειών για το Τόκιο 2020, που εξασφάλισε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην ελεύθερη πάλη των 68 κιλών γυναικών θα το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει στη μητέρα της μία …καντίνα.

Η Στοκ ήταν κυρίαρχη από την αρχή, επιβλήθηκε εύκολα μάλιστα, των αντιπάλων της στους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο όταν στον τελικό κατέβαλλε με 4-1 τη Νιγηριανή Μπλέσινγκ Ομπορουντούντου.

Όσο δυναμική και αυθεντική φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, άλλο τόσο έδειξε κι έξω από αυτό η Στοκ παρουσιάζοντας τα σχέδια της για τα 37.500 δολάρια, που δικαιούται από την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών ως κάτοχος χρυσού μεταλλίου.

«Θα ήθελα να δώσω στη μαμά μου 30.000 δολάρια για να πάρει μία καντίνα γιατί είναι το όνειρό της», τόνισε η 28χρονη και πρόσθεσε: «Της είπα πριν από πέντε χρόνια ότι θα έπαιρνε αυτό το φορτηγό, αλλά ότι έπρεπε να είναι εκείνη αποκλειστικά υπεύθυνη. Μπορεί να μαγειρεύει πραγματικά, πολύ καλά. Μαγειρεύει μπάρμπεκιου. Αλλά δεν τα τρώω γιατί είμαι ιχθυοχορτοφάγος τώρα».

Για το ασημένιο μετάλλιο της Ομπορουντούντου τέλος, να σημειωθεί πως ήταν το πρώτο που κατέκτησε σε Ολυμπιακό τουρνουά πάλης γυναίκα από τη Νιγηρία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News