KΩΠΗΛΑΣΙΑ: Εκτός Εθνικής για έναν χρόνο η Αννέτα Κυρίδου

Με έναν χρόνο αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα της κωπηλασίας τιμώρησε η ομοσπονδία την Αννέτα Κυρίδου, για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε δηλώνοντας διαφορετικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Εκτός εθνικής ομάδας θα μείνει η Αννέτα Κυρίδου για έναν χρόνο, καθώς το ΔΣ της ομοσπονδίας της κωπηλασίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την τιμωρία της για το πειθαρχικό παράμτωμα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο υπέπεσε η 23χρονη.

Συγκεκριμένα η αθλήτρια έδωσε παλιό αποτέλεσμα από τεστ κορονοϊού προκειμένου να μην χάσει την προετοιμασία. Η Κυρίδου μέσω social media απολογήθηκε για την πράξη της, όμως όπως εξήγησε, η κλινική στην οποία πήγε για το τεστ, έκανε λάθος και την υπέβαλε σε rapid, με αποτέλεσμα πάνω στον πανικό της να πάρει μία εντελώς λάθος απόφαση. 

Ωστόσο η ομοσπονδία την τιμώρησε με αποκλεισμό ενός έτους, ενώ δεν αποκλείεται η αθλήτρια να προσφύγει στον αθλητικό δικαστή προκειμένου να μειωθεί η ποινή της.

Η 23χρονη, με ένα μακροσκελές μήνυμα στα social media, εξηγεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ ρίχνει βέλη κατά της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Αννέτας Κυρίδου:

«Και σήμερα μαθαίνω ότι με πλειοψηφία η ομοσπονδία και μαζί και ο εκπρόσωπος αθλητών ψηφίζει να μην συμμετέχω στην εθνική ομάδα για τον επόμενο χρόνο !!
Μέχρι τώρα πίστευα ότι αν αλλάξουν κάποια πράγματα η εθνική ομάδα κωπηλασίας θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά . Και ΟΧΙ ένα χρυσό μετάλλιο δεν είναι πολύ ψηλά για την Ελλάδα που θα μπορούσε να έχει αλλά 5 και παραπάνω πληρώματα στους Ολυμπιακούς . Τελικά πρέπει να αλλάξουν τα ΠΑΝΤΑ.

Είμαι σίγουρη πως η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε για το καλό της ομάδας , προφανώς όχι για το καλό το δικό μου και ούτε για να με πειθαρχήσει . Γνωρίζω πολύ καλά το λάθος μου και το αναγνώρισα και απολογήθηκα από την αρχή . Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να με τιμωρήσετε για όλα αυτά που είπα και βγήκαν δημόσια και ξέρετε ότι είναι ΑΛΗΘΕΙΑ .

Την Κυριακή 7/3 αναχώρησα για ένα από τα συνηθισμένα προπονητικά κοινόβια.

Πρωτού ξεκινήσω να έρχομαι οδικώς από την Θεσσαλονίκη στον Σχινιά πήγα στην EUROMEDICA γενική κλινική στη Θεσσαλονίκη όπου ζήτησα να μου κάνουν τεστ PCR, σύμφωνα με τις οδηγίες που μου είχαν δοθεί. Το αυτοκίνητο με το οποίο θα ταξίδευα θα οδηγούσε ο σύντροφός μου, επειδή ήμουν νέα οδηγός (είχα αποκτήσει το δίπλωμά μόλις πριν τέσσερις μήνες) και δεν ήμουν ακόμα σε θέση να οδηγήσω σε τέτοια απόσταση. Έπειτα από περίπου 2 ώρες και ενώ ήμουν ήδη καθοδόν για την Αθήνα με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι από λάθος της κλινικής αντί για PCR μου έγινε δειγματοληψία για rapid test. Δεν μπορούσα να επιστρέψω πίσω καθώς βρισκόμουν ήδη στον Βόλο. Επίσης, δε μπορούσα να μεταβώ στον νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για να επαναλάβω το τεστ γιατί ο σύντροφός μου, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο, πετούσε για Θεσσαλονίκη στις 19.00, και για να πάω στο νοσοκομείο θα έπρεπε να οδηγήσω μόνη μου στην Αθήνα και μετά μέχρι τον Σχινιά, κάτι το οποίο όπως ανέφερα ήδη ως νέα οδηγός δεν αισθανόμουν ασφαλής να κάνω.

Για τους λόγους αυτούς πήρα την λάθος απόφαση να στείλω παλιό έγγραφο γιατί φοβήθηκα ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Με ενθάρρυνε το γεγονός ότι το rapid test μου ήταν αρνητικό και δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ενώ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ PCR ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ (ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ). ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ

Ζήτησα συγγνώμη και δεν δικαιολόγησα τον εαυτό μου για αυτήν μου την πράξη. Μόλις με ρώτησε ο γιατρός του είπα κατευθείαν την αλήθεια και πήγα στο Ερρίκος Ντυνάν για να κάνω τεστ PCR.

Η πράξη μου είναι λάθος και πάρθηκε πάνω στο άγχος μου και τον φόβο μου μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τις προπονήσεις μου.

Στις 18/3 πέρασα από πειθαρχικό . Προσκόμισα το αποτέλεσμα του rapid test, βεβαίωση από την κλινική στην οποία απευθύνθηκα με την οποία επιβεβαιώνεται ότι από δικό τους λάθος υποβλήθηκα σε rapid test αντί για PCR, και αντίγραφο της άδειας οδήγησής μου.

Το πειθαρχικό συνεχίστηκε και μάλιστα με ερωτήσεις που δεν αφορούσαν το περιεχόμενο . Όπως….. ποιος σας χορήγησε την άδεια να μεταβείτε από τον Σχινιά στην Αθήνα (να σημειωθεί ότι είχα ακρόαση από την ΕΦΙΠΗΔ σχετικά με την επιστολή μου στον υπουργό αθλητισμού ) Γιατί δεν ακολουθήσατε τις οδηγίες του εφόρου να μεταβείτε σε ξενοδοχείο στον Μαραθώνα και μετά την λήψη του αποτελέσματος στις 22.00 και μείνατε στο σπίτι της φίλης σας (τα αποτελέσματα τα είχα στις 20.00 και έμεινα σπίτι της φίλης μου μέχρι να βγει το τεστ και μετά επέστρεψα στον Σχινιά. Δεν υπάρχει απαγόρευση σχετικά με τα άτομα που θα δούμε. Πολλοί αθλητές έβγαιναν ή πήγαιναν να δουν δικούς τους ανθρώπους.)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΜΟΥ.

Row to Paris λοιπόν».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News