Υπεράνω Ολων: 162 εγχώριες κατακτήσεις ο Ολυμπιακός και 7 Ευρωπαϊκά τρόπαια, έναντι 72 του Παναθηναϊκού
Δεν θα μένει καμιά προπαγάνδα αναπάντητη. Και πάντα οι απαντήσεις θα είναι με στοιχεία. Όχι απλά να είχαμε να λέγαμε.
Είναι αν μη τι άλλο ιεροσυλία να παραμυθιάζουν τον κόσμο τους οι μονοαθλητικοί, με τρόπαια (σε ποια αθλήματα άραγε), για να δικαιολογούν τις αποτυχίες τους στα κύρια ομαδικά αθλήματα. Θα αναφερθώ μόνο στα ομαδικά τμήματα που διατηρούμε και οι δύο. Δεν θα γίνω σαν και αυτούς, να προσθέσω τρόπαια εγχώρια και ευρωπαϊκά σε τμήματα που οι άλλοι δεν διατηρούν, όπως το Γυναικείο Πόλο και το Χάντμπολ αντρών.
Τα τμήματα αυτά λοιπόν είναι , το Βόλεϊ αντρών και γυναικών , το Μπάσκετ γυναικών και το Πόλο αντρών. Θέλετε σούμα η ανάλυση το καθένα ξεχωριστά; Θα σας τα δώσω σε όλες τους τις μορφές λοιπόν για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Συνολικά κατ΄ αρχάς οι εγχώριοι τίτλοι (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Σούπερ Καπ) είναι 162 κατακτήσεις ο Ολυμπιακός και 7 Ευρωπαϊκά τρόπαια , έναντι 72 τροπαίων μόνο όμως εγχώριων ο ΠΑΟ.
Ξεχωριστά τώρα, στο Βόλεϊ αντρών ο Ολυμπιακός είναι 32 φορές Πρωταθλητής, 18 φορές Κυπελλούχος, 7 φορές κάτοχος του Λιγκ Καπ και 3 φορές του Σούπερ Καπ. Ο δε ΠΑΟ είναι 20 φορές Πρωταθλητής, 6 Κυπελλούχος, έχοντας 4 Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Καπ.
Στο Βόλεϊ γυναικών ο Ολυμπιακός είναι 8 φορές Πρωταθλητής, 10 Κυπελλούχος και έχει και 1 Σούπερ Καπ και ο ΠΑΟ υπερέχει μόνο εδώ και μόνο στα Πρωταθλήματα έχοντας 26 και 6 Κύπελλα.
Στο Μπάσκετ Γυναικών ο Ολυμπιακός έχει 8 Πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα, έναντι 5 και 3 αντίστοιχα ο ΠΑΟ. Στο δε Πόλο αντρών η διαφορά είναι χαώδης. Με 38 Πρωταθλήματα, 26 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ, έναντι μηδενός του ΠΑΟ!
Σε αυτά μην ξεχάσετε να προσθέσετε και αυτά που θα έρθουν από δω και μπρος φέτος. Και δεν μιλάω καν για τα ατομικά αθλήματα όπως η κολύμβηση, το πινγκ πονγκ ας πούμε κλπ που και εκεί υπερέχει ο Ολυμπιακός . Ε που διάολο , σε ποια αθλήματα διατυμπανίζουν ότι έχουν τρόπαια, και ότι είναι πολυνίκης σύλλογος , που ούτε καν γνωρίζουν ότι υπάρχουν η ασχολούνται πλην ελαχίστων οι οπαδοί τους;

Να πάμε και στα μέλη που στηρίζουν έμπρακτα από το υστέρημα τους την μάνα του λόχου; Φέτος μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει 29.000 μέλη και 100.000 με κάρτα φιλάθλου και εκείνοι μόλις 8.000 μέλη και δεν ανακοινώνεται (γιατί άραγε) πόσους με κάρτα φιλάθλου. Να πάμε και στο ψέμα της παρουσίας οπαδών στα ερασιτεχνικά τμήματα; Λένε ότι γεμίζουν πχ τον τάφο του Ινδού που είναι στην γειτονιά τους, ( ενώ το Μετς είναι άδειο) και όλη η χωρητικότητα του είναι όσο μόνο η κερκίδα των οργανωμένων στο Ρέντη.
Θέλετε μήπως να αναλύσουμε πόσα είναι τα παιχνίδια σε όλα τα αθλήματα εγχώρια και ευρωπαϊκά που δίνουν παρουσία οι οπαδοί των δύο ομάδων; Σαφώς πολύ περισσότερα αυτά που δίνουμε εμείς. Αν σκεφτεί κανείς , ότι σήμερα που μιλάμε 4 ερασιτεχνικά τμήματα μας συνεχίζουν τις ευρωπαϊκές τους πορείες , έναντι κανενός εδώ και καιρό δικού τους.
Έχετε πάρει χαμπάρι , ότι στο τέλος της φετινής σεζόν οι πιθανότητες του ερασιτέχνη σας, να μην πάρει ούτε ένα τρόπαιο στα κοινά μας αθλήματα και τμήματα,είναι συντριπτικά περισσότερες από το να πάρετε έστω μια. Κάτι ξέρατε όταν τα ρίχνατε οικειοθελώς στην Α2. Και χωρίς να σας φταίνε οι Ομοσπονδίες και οι διαιτησίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- LaLiga: Όταν ο Μπόατενγκ έπαιξε μπουνιές με τον Λιβάγια σε προπόνηση στην Λας Πάλμας
- NBA: Τέλος το μυθικό ρεκόρ του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Μουντιάλ 2026: Κληρώνει για τους ομίλους - Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
- Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε το Παναθηναϊκός - Βαλένθια για τη Euroleague και τον τελικό του League Cup ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
