ΠΑΡΙΣΙ 2024: «Κέρδισε τον Κιπτσόγκε και πάρε μέρος στον Μαζικό Μαραθώνιο Συμμετοχής»

Ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος, Έλιουντ Κιπτσόγκε, θα συμμετάσχει σε αγώνα 5 χλμ, ανοιχτό και στο κοινό για τη σηματοδότηση των 1000 ημερών ως την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων το Παρίσι, που θα τους φιλοξενίσει το 2024, θα δώσει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν το εισητήριο για τη συμμετοχή τους στον Μαζικό Μαραθώνιο Συμμετοχής με διαδρομή ίδια με αυτήν των Αγώνων.

Οι δρομείς όμως δεν θα έχουν εύκολο έργο καθώς για να κερδίσουν θα πρέπει να τερματίσουν μπροστά από τον Κενυάτη δρομέα ‘Ελιουντ Κιπτσόγκε, δύο φορές Ολυμπιονίκη και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ (2:01:39), αναμφίβολα έναν από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών.

Αναμένεται να είναι μια μοναδική επειρία καθώς σκοπός του Παρισιού είναι να κάνει το άθλημα ανοιχτό για όλους φέρνοντας τον κόσμο όλο και πιο κοντά στους ελίτ αθλητές.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, τα Ηλύσια Πεδία και σηματοδοτεί τις 1000 μέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε δημοσίευσή του ο 36χρονος Κενυάτης δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένος και…προκάλεσε τους συμμετέχοντες να μην τον αφήσουν να τους πιάσει!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News