ΚΙΝΑ: Αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος στη Γουχάν λόγω Covid-19
Ο Μαραθώνιος της Γουχάν, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα (24/10) αναβλήθηκε, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, που θα φιλοξενηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Πεκίνο.
Σχεδόν 100 ημέρες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης, στην Κίνα ανακοινώθηκαν 26 νέα κρούσματα Covid-19 και οι Αρχές, εργάζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης, με μαζικούς ελέγχους στους κατοίκους και στοχευμένα περιοριστικά μέτρα.
Ωστόσο, ενόψει της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Γουχάν, ανακοίνωσαν προ ημερών ότι αναβάλλουν τον αγώνα της Κυριακής στην κεντρική κινεζική πόλη, «προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας», όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.
Η εκδήλωση αναμενόταν να έχει 26.000 δρομείς, οι οποίοι θα συμμετείχαν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο, στην πόλη, όπου ο κορονοϊός εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019.
Η οργανωτική επιτροπή, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα τέλη συμμετοχής των διαγωνιζομένων, την ώρα που η Κίνα είχε μειώσει δραστικά τον αριθμό των κρουσμάτων, χάρη σε μια μαζική εκστρατεία ελέγχων και ένα αυστηρό κλείσιμο των συνόρων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Οι ημερομηνίες των προημιτελικών και ο δρόμος προς τον τελικό του Conference League
- ΑΕΚ: Οι ημερομηνίες των πλέι οφ της Super League και τα προημιτελικά του Conference League
- Ολυμπιακός: Φουλ για sold out με την ΑΕΛ - Πόσα εισιτήρια απομένουν
- ΠΑΟΚ: Ρήξη έξω πλαγίου ο Σορετίρε - Τα πήγαινε πολύ καλά στην Τσβόλε
- O Αταμάν ζήτησε στο ΟΑΚΑ να... απαντήσει: «Στο Βελιγράδι όλοι φώναζαν για τον Ολυμπιακό» - Η ατάκα για Χολμς
