ΤΡΙΑΘΛΟ: Απόλυτη επιτυχία για τον «IRONMAN® 70.3 Greece»

Συνολικά 1.000 αθλητές από 62 χώρες έστειλαν μήνυμα πως όλα είναι δυνατά…

Anything is possible, δηλαδή το οτιδήποτε είναι δυνατό. Αυτό ήταν το μήνυμα που «έστειλαν» περίπου 1.000 αθλητές από 62 διαφορετικές χώρες την περασμένη Κυριακή (24/10). Και το έκαναν με τη συμμετοχή τους στο IRONMAN® 70.3 Greece Costa Navarino, τον μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό μονοήμερο αγώνα τριάθλου στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε για 2η φορά στη χώρα μας στην πανέμορφη Μεσσηνία. Οι αθλητές, από 18 μέχρι 73 ετών (!), κάλυψαν 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρέξιμο σε μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Γάλλος Nathan Menant και η Ελληνίδα Τζένη Μπουλμέτη ήταν οι μεγάλοι νικητές του IRONMAN® 70.3 Greece Costa Navarino. Στους άνδρες ο Nathan Menant θριάμβευσε με χρόνο 4:02:43, ενώ Γάλλος ήταν και ο δεύτερος νικητής, Maxime Bonvalet με 4:02:49 43. Τρίτος αναδείχθηκε ο Ρώσος Ilya Slepov με 4:14:52. Από ελληνικής πλευράς την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Λέκκος στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος,ενώ στην Τρίτη ο Παναγιώτης Πολύζος.

Στις γυναίκες το βάθρο ήταν καθαρά ελληνική υπόθεση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τζένη Μπουλμέτη ήταν εξαιρετική, τερματίζοντας πρώτη με χρόνο 4:50:28. Δεύτερη με χρόνο 4:58:13 τερμάτισε η Αναστασία Τσουρουκτζή, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε η Ελισάβετ Παντζαρίδου που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 5:03:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το IRONMAN® 70.3 Greece, Costa Navarino διεξήχθη υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), των Δήμων Πύλου – Νέστορος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μ.Ο.Π.).

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης κ. Θανάσης Παπαδημητρίου τόνισε: «Έγινε μια διοργάνωση καλύτερη από αυτή που ονειρευόμασταν. Μας βοήθησε πολύ και ο καιρός. Η ενέργεια, η ατμόσφαιρα που έχει αυτός ο αγώνας, το χρώμα, η δύναμη και το πάθος είναι μοναδικά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News