ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ: Έκλαψε ο Πύρρος Δήμας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (vid)

Ο Πύρρος Δήμας ήταν χθες το βράδυ (28/10) καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε τόσο για τον αθλητισμό στην Ελλάδα όσο και για την πολιτική.

Ο Πύρρος Δήμας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» (28/10) και μίλησε για το πώς είναι ο αθλητισμός στην Ελλάδα, για το ΠΑΣΟΚ αλλά, για την οικογένειά του και για τον θάνατο της γυναίκας του.

Όταν η κουβέντα πήγε στη σύζυγό του, Αναστασία, η οποία πέθανε πριν τρία χρόνια λόγω καρκίνου, τότε λύγισε καθώς ανέφερε πως ήταν η δύναμή του και μια εκπληκτική μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Αναλυτικά είπε:

«Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη. Έπαθα. με το χαμόγελο της, με τη ψυχή της με το πως αντιμετώπιζε τα πράγματα, είχα πάθει πλάκα. Έβλεπες έναν άνθρωπο θετικό σε όλα. Εγώ της έλεγα μπορεί να πάω για μετάλλιο δεν ξέρω και εκείνη μου έλεγε τι δεν ξέρεις, θα πάρεις το χρυσό, είμαι σίγουρη. Ήταν για μένα μεγάλη δύναμη. Σε όλα έπαιξε ρόλο. Ήταν στήριγμα, ήταν δίπλα μου, ήταν μεσάνυχτα, ήταν μαζί μου σε όλα

Με την Αναστασία μεγαλώσαμε μαζί και κάναμε πολλά πράγματα μαζί, που πιστεύω άλλοι άνθρωποι δεν θα τα κάνανε σε τρεις ζωές. Μου χάρισε τέσσερα υπέροχα παιδιά, πολλά μου χάρισε.

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν καταλάβαμε κιόλας. Τρέξαμε τόσο γρήγορα για να το αντιμετωπίσουμε που στο τέλος μαζευτήκαμε ξαφνικά στο σπίτι. Θυμάμαι όταν πήγαμε στο σπίτι μετά το χειρουργείο, σηκωνόταν το βράδυ, όταν κοιμόντουσαν τα παιδιά και έκλαιγε μόνη της. Την άφησα δυο, τρεις μέρες να το χωνέψει όλο αυτό. Κάποια στιγμή της λέω, “δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα που κάνεις. Είναι κακό. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου, δεν βοηθάς ούτε τα παιδιά ούτε και μένα”. “Θα πεθάνω” μου λέει. “Και εγώ θα βγω αύριο στους δρόμους και μπορεί να τρακάρω με μια νταλίκα και να πεθάνω. Κανείς δεν ξέρει πότε θα πεθάνει” απάντησα”. Από εκείνη την ημέρα ήταν σε όλα μια μαχήτρια, έδωσε αγώνα με χαμόγελο. Αξιοπρεπέστατος αγώνας. Τι να πω… Δεν έχω λόγια.

Σήμερα νομίζω ότι στο σπίτι που ζω, επειδή έχουμε πολλές στιγμές μαζί, θα βγει και θα μου πει “επ, μην αφήσεις το σακάκι εκεί! Μάζεψε τα παπούτσια”. Δεν μπορείς να καλύψεις τον ρόλο της μαμάς στα παιδιά, απλά είμαι τυχερός που είναι μεγάλα πια και μπορούν να στηρίξουν τον εαυτό τους. Συγχρόνως όμως στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, περάσαμε πολλά».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον αθλητισμό λέγοντας: «Ο αθλητισμός στην Ελλάδα είναι ”αχταρμάς”»

«Όνειρό μου είναι να δω τα παιδιά μου να προοδεύουν»

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News