ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Ο Τόμας Μπαχ επίτιμος πρόεδρος της ΔΟΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Εφορείας της ΔΟΑ και βασική απόφασή της ήταν η ανακήρυξη του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ως επίτιμου προέδρου της ΔΟΑ, μετά από πρόταση του Ισίδωρου Κούβελου.

 

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Εφορείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΔΟΑ. Η νέα Εφορεία, η οποία προήλθε μετά από εφαρμογή του νέου καταστατικού της ΔΟΑ, απαρτίζεται από τους εξής:

Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος ΔΟΑ 
Σερ Μιανγκ Ενγκ, Αντιπρόεδρος ΔΟΕ, Μέλος 
Μικαέλα Κοτζουάνγκσο Γιαβόρσκι, Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου ΔΟΕ, Μέλος 
Σπυρίδων Καπράλος, Πρόεδρος ΕΟΕ και Μέλος ΔΟΕ για την Ελλάδα, ex officio Μέλος 
Πέρε Μίρο, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΔΟΕ, Μέλος 
Εμμανουήλ Κολυμπάδης, Γεν. Γραμματέας ΕΟΕ, ex officio Μέλος 
Σπυρίδων Ζαννιάς, Μέλος ΕΟΕ, Μέλος 
Αλεξάνδρα Πάλλη, Μέλος ΕΟΕ, Μέλος 
Κωνσταντίνος Φίλης, Μέλος ΕΟΕ, Μέλος 
Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ex officio Μέλος 
Γεώργιος Καραμπέτσος, μέλος της ΕΟΕ, Μέλος 

Είναι η πρώτη φορά, που στην Εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας συμμετέχουν εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι Σερ Μιανγκ Ενγκ (αντιπρόεδρος της ΔΟΕ), Μικαέλα Κοτζουάνγκσο Γιαβόρσκι (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και προέδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της ΔΟΕ), και Πέρε Μίρο (αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΟΕ), οι οποίοι αναδεικνύουν με την συμμετοχή τους την εξαιρετική σημασία που δίνει η ΔΟΕ στο έργο της Ακαδημίας και την προσφορά της στην Ολυμπιακή Οικογένεια. 

Τα μέλη της ΔΟΕ εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία, τη νέα οργανωτική δομή και το εκσυγχρονισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΟΑ.

Η πρώτη απόφαση αφορούσε την ανακήρυξη του προέδρου της ΔΟΕ, Δρ. Τόμας Μπαχ, ως Επίτιμου Προέδρου της ΔΟΑ, μετά από πρόταση του Ισίδωρου Κούβελου αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του, για την ΔΟΑ και το μέλλον της. 

Αντιπρόεδρος της ΔΟΑ εκλέχθηκε ο Σπυρίδων Ζαννιάς, όπως αυτό προτάθηκε από την Ολομέλεια της ΕΟΕ, μετά από εισήγηση του κ. Ισίδωρου Κούβελου.

Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, του νέου οργάνου που προστέθηκε στο νέο Καταστατικό της ΔΟΑ, αποφασίστηκε να είναι η εξής:

Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος ΔΟΑ
Σερ Μιανγκ Ενγκ, αντιπρόεδρος ΔΟΕ, με αναπληρωματικό μέλος τον Πέρε Μίρο, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή ΔΟΕ
Σπυρίδων Καπράλος, Πρόεδρος ΕΟΕ και Μέλος ΔΟΕ, με αναπληρωματικό μέλος την Αλεξάνδρα Πάλλη, Μέλος ΕΟΕ
Εμμανουήλ Κολυμπάδης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΕ
Κωνσταντίνος Φίλης, Μέλος ΕΟΕ

Ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συμμετοχή των εκπροσώπων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο «Δ.Σ.-Εφορεία» της Δ.Ο.Α., τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή τους, αποτυπώνει την άριστη συνεργασία Δ.Ο.Ε. και Δ.Ο.Α. Ευχαριστώ τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τον πρόεδρο κ. Σπύρο Καπράλο, για την στήριξή τους και την συμμετοχή τους στην περαιτέρω ανάπτυξη της Δ.Ο.Α.».

 

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News