ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ: Στα χαμηλά η Γεωργοπούλου, έμεινε εκτός διοργάνωσης ο Ιακωβίδης

Μέτρια αρχή της ελληνικής αποστολής στην Τασκένδη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών–γυναικών καθώς η Γεωργοπούλου πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση με 192 κιλά στο σύνολο.

Δεν άρχισε καλά για την ελληνική αποστολή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών της Τασκένδης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης των 59 κιλών Σοφία Γεωργοπούλου, που έκανε την πρεμιέρα για τα γαλανόλευκα χρώματα έμεινε στα χαμηλά σηκώνοντας 192κ. στο σύνολο.

Με 86 κιλά στο αρασέ και 106 στο ζετέ, ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο β’ γκρουπ των 59 κιλών, είχε μάλιστα και τρεις άκυρες προσπάθειες στον αγώνα της. Η Γεωργοπούλου ήταν στο πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής για την Τασκένδη, συνολικά θα ήταν πέντε οι αθλητές, όμως σε μία άλλη αρνητική εξέλιξη οι παρουσίες μειώθηκαν.    

Την τελευταία στιγμή ο Θοδωρής Ιακωβίδης δήλωσε ασθένεια και δεν ταξίδεψε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ στην Αθήνα έμεινε και ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος λόγω τραυματισμού.  

Έτσι στους άνδρες από τους τρεις αθλητές που δηλώθηκαν, μόνο ο ένας θα αγωνιστεί τελικά και είναι ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος, που θα πάρει μέρος στον αγώνα των 96κ. την προσεχή Τρίτη. Mute

Tη συνέχεια για την ελληνική πλευρά τη δίνει αύριο στα 64 κιλά η Ελένη Ρεβενικιώτη (β’ γκρουπ).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News