ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Ασύλληπτη γκάφα με Ψάρρα

Με παρέμβαση της …ΕΟΕ εξασφαλίστηκε τελευταία στιγμή η συμμετοχή της στο Παρίσι για να καταφέρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 6η φορά

Προηγήθηκε χοντρό παρασκήνιο στη συμμετοχή της Ευαγγελίας Ψάρρα στο Προολυμπιακό τουρνουά, που της χάρισε εν τέλει, την πρόκριση στο Τόκιο. Προηγήθηκε, για την ακρίβεια, απίστευτη γκάφα από την ελληνική ομοσπονδία τοξοβολίας, η οποία δήλωσε την κορυφαία αθλήτρια σε …λάθος αγώνες και χρειάστηκε παρέμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να μπει εκπρόθεσμα στη λίστα των συμμετοχών για το Παρίσι.  

Η Ευαγγελία Ψάρρα έγραψε ιστορία λίγες ημέρες πριν, καθώς προκρίθηκε για 6η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ετοιμάζεται να ισοφαρίσει το μεγάλο ρεκόρ του Μπουντούρη και της Κασούμη! Κι όμως, η επιτυχία της θρυλικής πρωταθλήτριας θα μπορούσε να μην έρθει ποτέ, πολύ απλά διότι δεν θα πήγαινε ν’ αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού. Για την ακρίβεια, η συμμετοχή της στους αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας (το βασικό κριτήριο για την πρόκριση δηλαδή) κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου καθώς και του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας τοξοβολίας Πέτρου Συναδινού.

Πώς φτάσαμε ως εκεί; Από σοβαρότατο και αδικαιολόγητο λάθος της νέας διοίκησης της ΕΟΞ, η οποία τους αθλητές και τις αθλήτριες, που προόριζε για το Προολυμπιακό τουρνουά, τους δήλωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το οποίο, ναι, καλά καταλάβατε, δεν είχε καμία σχέση με προκρίσεις για το Τόκιο!

Όταν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας αντιλήφθηκαν το λάθος ήταν πλέον αργά, καθώς είχαν λήξει οι σχετικές διορίες και δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Η ΕΟΤ έστειλε …ασθμαίνοντας ένα μέιλ, αλλά με την προθεσμία για τις δηλώσεις να έχει εκπνεύσει, δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα!

Τότε επιστρατεύτηκαν οι …υψηλές γνωριμίες και πρόσφεραν καθοριστική βοήθεια ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, αλλά και ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην ΕΟΕ και πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας για 12 χρόνια Πέτρος Συναδινός. Αρχικά “έτρεξε” για το θέμα η ίδια η Ψάρρα, η οποία επικοινώνησε με τη φίλη της Βασιλική Μιλούση, που είναι επικεφαλής στην επιτροπή αθλητών της ΕΟΕ και της ζήτησε τη βοήθεια του Καπράλου. 

Οι δύο άνδρες μίλησαν με την World Archery αλλά και με τον πρόεδρο της, τον Τούρκο Ερντενέρ, με τον οποίο ο Συναδινός έχει ξεχωριστή σχέση και κατάφεραν χαριστικά να βρουν δύο θέσεις για τον αγώνα. Τις εξασφάλισαν μόλις δύο ημέρες πριν από το ταξίδι για το τουρνουά κι έτσι απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής η Ψάρρα και η Ανίτα Γκορίλα.

Από το… παράθυρο λοιπόν, αγωνίστηκε η Ψάρρα στο Προολυμπιακό κι έφτασε στον μεγάλο στόχο στα 47 της χρόνια. Η γκέλα όμως, έφερε τριγμούς στη διοίκηση της ΕΟΞ και δύο παραιτήσεις. Η νέα ηγεσία παρεμπιπτόντως, θέλει να σβήσει οτιδήποτε έχει σχέση με το κοντινό διοικητικό παρελθόν και είναι χαρακτηριστκό ότι δεν επέλεξε την εμβληματική Ψάρρα για εκπρόσωπο των αθλητών στο διοίκητικό συμβούλιο… 

Επιπλέον, το λάθος της ομοσπονδίας τοξοβολίας το πλήρωσαν άλλοι Έλληνες αθλητές, που είχαν δυνατότητες πρόκρισης στο Τόκιο, όπως ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου. Υποβλήθηκε και γι’ αυτούς σχετικό αίτημα, αλλά δεν κατέστη δυνατό ν’ ανοίξουν και άλλες θέσεις για Έλληνες…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News