ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Τα παιδικά χαμόγελα χρωμάτισαν την «ημέρα αθλητισμού»

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ήρθαν σε επαφή με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, στην όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΘΝΟΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Είχε οργανωτική επιτυχία και πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της η εκδήλωση, που οργάνωσε χτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με την Παραολυμπιακή Επιτροπή και τη συμμετοχή του Be Active, για να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα.

Ο ιστορικός χώρος γέμισε από χαρούμενες φωνές των μαθητών/τριων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επίσης Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Στόχος της δράσης ήταν, οι μαθητές και οι μαθήτριες, να βιώσουν την έννοια και τη σημασία της συμπερίληψης μέσα από τον αθλητισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Be Active, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Αντιπρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Θανάσης Τσιβίλης και η Κέλλυ Λουφάκη και η Ολυμπιονίκης Εύη Μωραιτίδου, Πρέσβειρές του Be Active.

Συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν την «Ημέρα γνωριμίας με τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα» Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές, Γιώργος Τζελίλης, Γιάννης Κωστάκης, Ναστάζια Πυργιώτη, Γιάννης Σεβδικαλής, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βαρβάρα Μαγνησαλή, Μαρία Τσουρή, Σωτήρης Ανυφαντής, Κέλλυ Λουφάκη, Τάσος Βουγιουκλίδης, , Χρήστος Κορομηλάς, Στέφανος Διαμαντής, Παναγιώτης Σουλάνης, Νίκος Κωσταντόπουλος,  Άννα Χαραλαμπίδη, Χριστίνα Καλτσά και Χριστίνα Ζαχαριάδου.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε …«Αρχικά να συγχαρούμε την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή για αυτή την συνεργασία. Παιδιά από σχολεία μαθαίνουν τα Ολυμπιακά αλλά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα σε μια ισότιμη βάση. Νομίζω ότι από αυτό το μεγάλο σχολείο του Αθλητισμού περνάνε τα σωστά μηνύματα, που ο αθλητισμός είναι το κατ εξοχή όχημα ενσωμάτωσης, άρση των ανισοτήτων, εξάλειψη των διακρίσεων. Και αυτό νομίζω το μαθαίνουν τα παιδιά εδώ σε εμβληματικό τοπίο, όπως είναι το Παναθηναικό στάδιο. Συγχαρητήρια και στην Ολυμπιακή και στην Παραολυμπιακή Επιτροπή για αυτή την πρωτοβουλία».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News