ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής/αθλήτρια του Ολυμπιακού το 2021;

Το sportday.gr σας καλεί να ψηφίσετε τον κορυφαίο αθλητή/αθλήτρια του Ολυμπιακού μέσα στο χρόνο που φεύγει…

Ο Ολυμπιακός αποτελεί την τελευταία δεκαετία έναν από τους πλέον πετυχημένους πολυαθλητικούς συλλόγους ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς έχει φτάσει σε επίπεδο σχεδόν κάθε χρόνο να πανηγυρίζει και έναν τίτλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ και στα ατομικά αθλήματα έχει στο δυναμικό του κορυφαίους αθλητές.

Το ερώτημα δύσκολο, αλλά η απάντηση θα είναι μία! Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής ή αθλήτρια του Ολυμπιακού για το 2021, σύμφωνα με τα όσα πέτυχε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Στο sportday.gr επιλέξαμε δέκα από τους αθλητές οι οποίοι ξεχώρισαν με την παρουσία τους στα γήπεδα και σας δίνουμε τη δυνατότητα να αποφασίσετε εσείς ποιος ήταν ο κορυφαίος ή η κορυφαία του 2021 για τον «ερυθρόλευκο» σύλλογο. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 και στις 7/1 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού από την πρώτη ημέρα που πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Πειραιά κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο! Έχει γραφτεί στην ιστορία των καλύτερων φορ της ιστορίς των «ερυθρόλευκων» με τα στατιστικά που καταγράφει σε κάθε σεζόν. Μέσα στο 2021, στο δεύτερο μισό της περσινής σημείωσε 15 γκολ και είχε 6 ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο φετινό πρώτο μισό έχει σημειώσει 14 γκολ επίσης σε όλες τις διοργανώσεις.

ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Είναι αν όχι ο πιο βελτιωμένος, τότε σίγουρα από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της Ευρώπης! Καταρχάς ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα το 2021 έκανε προσωπικό ρεκόρ καριέρα στην Ευρωλίγκα με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 41 ranking στο ματς με την Άλμπα στη Γερμανία. Στη μέχρι τώρα καλή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, έχει σε 17 ματς σημειώσει 216 πόντους με 12.7 μέσο όρο, βαράει με 63.4% στα δίποντα και 39.1% στα τρίποντα!

ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΗΔΟΥΝΙΑΣ (ΠΟΛΟ): Αρχικά κατέκτησε τα πάντα στις εγχώριες διοργανώσεις με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας το νταμπλ. Και μετά με την εθνική Ελλάδος κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, μία τεράστια επιτυχία τόσο για το ελληνικό πόλο, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

ΓΙΑΝ ΕΜΒΙΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Η θέση στην οποία αγωνίζεται είναι τέτοια η οποία δεν του επιτρέπει να έχει πολλά γκολ ή ασίστ. Παρόλα αυτά στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν είχε σημειώσει 5 γκολ και έδωσε 1 ασίστ, ενώ μέχρι τώρα σκόραρε μία φορά και έχει «βγάλει» 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι από τους βασικούς κορμούς του Ολυμπιακού και από τα «κλειδιά» των επιτυχιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Είναι ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει βασικό και αναντικατάστατο. Στην περσινή αγωνιστική περίοδο έβαλε το 2021 9 γκολ και είχε 3 ασίστ, ενώ στη φετινή σεζόν τελειώνει το ’21 με 6 γκολ και 5 ασίστ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ (ΠΟΛΟ): Σήκωσε τα πάντα με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο! Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης στην Ουγγαρία με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ντουναϊσβάρος. Παράλληλα, κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα και πριν λίγες ημέρες με τον Ολυμπιακό πήρε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στην κάτοχο του LEN Trophy, Κίνεφ Κίρισι. Σε όλες τις επιτυχίες του συλλόγου, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες στις πισίνες!

ΑΝΝΑ ΝΙΚΗ ΣΤΑΜΟΛΑΜΠΡΟΥ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ατομικά τα πήγε εξαιρετικά στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ και φέτος στη μέχρι τώρα σεζόν είναι από τις πρωταγωνίστριες του Ολυμπιακού στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Δεν μπόρεσαν οι «ερυθρόλευκες» να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο πέρσι, ωστόσο η Νίκη Σταμολάμπρου είχε εξαιρετικές εμφανίσεις και συνεχίζει το ίδιο φέτος.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΦΑΛ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Από τους κορυφαίους της περσινής πρώτης παρουσίας της Βιλερμπάν στη Euroleague και συνεχίζει το ίδιο φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Μέχρι τώρα με τους «ερυθρόλευκους» έχει σε 17 ματς στην Ευρώπη 138 πόντους με 8.1 μέσο όρο, ενώ έχει μαζέψει 87 ριμπάουντ και έχει 8 ασίστ με 15 κοψίματα και είναι από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών. Παράλληλα, το καλοκαίρι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την εθνική Γαλλίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

ΦΙΛΙΠ ΦΙΛΙΠΟΒΙΤΣ (ΠΟΛΟ): Είναι ο κορυφαίος πολίστας στον κόσμο! Δεν το λέμε εμείς, πρόσφατα αναδείχθηκε ο κορυφαίος πολίστας του κόσμου για το 2021! Ο Σέρβος αθλητής, από το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ μέχρι τώρα με τους «ερυθρόλευκους» έχει εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Εκ των κορυφαίων αθλητών της Ελλάδας στην κολύμβηση. Το καλοκαίρι έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, έχει καταρρίψει αρκετά πανελλήνια ρεκόρ μέσα στο 2021 και η πιο σημαντική του διάκριση ήταν πριν λίγο καιρό. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό σε Παγκόσμιο και μάλιστα αγωνίστηκε στον τελικό των 100 μέτρων όπου βγήκε 7ος και στα 50 μέτρα τερμάτισε 8ος, ενώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News