ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής/αθλήτρια της ΑΕΚ το 2021;

Το sportday.gr σας καλεί να ψηφίσετε τον κορυφαίο αθλητή/αθλήτρια της ΑΕΚ μέσα στο χρόνο που φεύγει…

Το 2021 είναι μια χρονιά που μπορεί να φύγει και να μην την θυμάται κανείς στην ΑΕΚ, καθώς εκτός από την φανταστική ομάδα του χάντμπολ, σε όλα τα άλλα αθλήματα δεν πανηγύρισε κάποιο τίτλο. Η ομάδα ποδοσφαίρου είχε μια κάκιστη χρονιά πέρσι, φέτος παρόλες τις προσθήκες θα κλείσει την χρονιά στο -11. Η ομάδα μπάσκετ μετά από μια αποτυχημένη σεζόν, επέλεξε να κάνει μια ολική αναδόμηση, όμως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Μοιραία έμεινε μόνο η ομάδα του χάντμπολ να κρατάει ψηλά την σημαία αφού έκανε το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία του συλλόγου, με πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής ή αθλήτρια της ΑΕΚ σε όλα τα σπορ την χρονιά που μας πέρασε. Στο sportday.gr επιλέξαμε 10 αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν σε αυτήν την δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο και σας δίνουμε την δυνατότητα να αποφασίσετε εσείς ποιος ήταν ο κορυφαίος.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 και στις 7/1 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΡΝΤΙΝ ΑΜΡΑΜΠΑΤ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): O Μαροκινός ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα που ήρθα στην ΑΕΚ στην μεταγραφική σεζόν του καλοκαιριού. Παρόλη την προχωρημένη ηλικία του, έχει ισχυρό κίνητρο να βρεθεί με την Εθνική του ομάδα στο Μουντιάλ, για αυτό επέλεξε να παίξει και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Τρομερός επαγγελματίας με μεγάλη προσωπικότητα, είναι από τους κορυφαίους της ΑΕΚ τον τελευταία καιρό, έχοντας 2 γκολ και 3 ασιστ.

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον Απάτσι. Η διαχρονική καψούρα των οπαδών της ΑΕΚ αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς, έγινε 100% παίκτης της Ένωσης. Ο ίδιος αγαπάει την ομάδα και απολαμβάνει την παραμονή του στην Ελλάδα. Παίκτης των μεγάλων αγώνων έχει σκοράρει 6 φορές και έχει μοιράσει 2 ασιστ σε σύνολο 17 παιχνιδιών.

ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ (ΞΙΦΑΣΚΙΑ): Η 24χρονη πρωταθλήτρια της ΑΕΚ, έκανε το όνειρο της πραγματικότητα αυτήν την χρονιά αφού συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η Γκουντούρα επιβεβαίωσε τα καλά λόγια που λέγονται για αυτήν και την δυναμική της. Στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς αγώνες αποκλείστηκε στην φάση των 32 αλλά όλο το μέλλον είναι μπροστά της.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΔΕΡΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Ο βραχύσωμος αριστερός εξτρέμ της «Ένωσης» μέσα στο γήπεδο… ξεδιπλώνεται, με τον ρόλο του στην κατάκτηση του τρέμπλ να είναι καθοριστικός. Εντυπωσιακά γκολ, δυνατά «κοψίματα» αντιπάλων και κούρσες που θα ζήλευε και ο…Κεντέρης, αποτελούν τους λόγους που ο Κεδέρης είναι απαραίτητος στην ΑΕΚ. Η απουσία του λόγω τροχαίου έχει στοιχήσει στην ομάδα αλλά και στους φιλάθλους που του έχουν αδυνμία!

ΠΑΤΡΙΚ ΛΕΜΟΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Ο Βραζιλιάνος της ΑΕΚ έχει καταφέρει να χορέψει… σάμπα τους αντιπάλους. Έφυγε από τον Ολυμπιακό για χάρη των «κιτρινόμαυρων» με τις σχέσεις τους από τότε να είναι τεταμμένες! Η συμβολή του στην απόκτηση του τρεμπλ ήταν τεράστια, αφού στον τελικό με την Ίσταντς πέτυχε δυο σημαντικά τέρματα. Όπως είναι φυσικό,ο τραυματισμός του δημιούργησε σημαντικό κενό στην ομάδα, με τον Λέμος όμως να είναι έτοιμος να επιστρέψει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο αρχηγός της ΑΕΚ και ο άνθρωπος που σήκωσε το τελευταίο τρόπαιο της ομάδας, ήταν ο μοναδικός που παρέμεινε μετά την ολοκληρωτική αναδόμηση της μπασκετικής ΑΕΚ. Αποτελεί την σύνδεση μεταξύ του νέου και του παλιού, ενώ όποτε μπαίνει στο παρκέ καταθέτει το 110% των δυνάμεων του και πλέον έχει γίνει συμβολική μορφή για την ομάδα.

ΝΑΤΣΟ ΜΟΓΙΑ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Ο 33χρονος Ισπανός αποτελεί το «μυαλό» της ομάδας. Η εμπειρία του ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο, ενώ ο ρόλος του στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού ήταν καθοριστικός. Την φετινή σεζόν ξεκίνησε το ίδιο δυναμικά. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP στο δύσκολο ματς κόντρα στον Δούκα, όπου σημείωσε επτά τέρματα! Έχει συμβόλαιο ως το 2022, με τις φήμες για ανανέωση να… φουντώνουν..

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Βρίσκεται στην ΑΕΚ από το 2017 και από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει! Ο 26χρονος αριστερός ίντερ αποτελεί την ήρεμη δύναμη της ομάδας. Ζυγίζει την κάθε φάση και «χτυπά» την σωστή στιγμή. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αναδειχθεί MVP ενός αγώνα, ενώ στον τελικό του EHF με την Ίσταντς είχε σημειώσει 5 τέρματα. Τέλος, αποτελεί και αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής ομάδας.

ΤΣΙΤΣΑΝ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο Αυστριακός γκολκίπερ ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι και ήταν από τις πρώτες μεταγραφές της σεζόν. Με μεγάλη εμπειρία από πρωταθλητισμό και πίεση, κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να κερδίσει άπαντες στην ΑΕΚ, με την σταθερότητα του και την ασφάλεια που παρέχει κάτω από τα γκολποστ. Η Ένωση βρήκε επιτέλους τον γκολκίπερ που έψαχνε μετά την φυγή του Μπάρκα.

ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο Ελβετός ήταν η κορυφαία μεταγραφή της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Ήρθε κατευθείαν από το Euro και αμέσως έκλεψε τις καρδιές των φίλων της ΑΕΚ με την ποιότητα του και τον τρόπο που αγωνίζεται. Ξεκίνησε φουριόζος σκοράροντας 5 φορές και μοιράζοντας 2 ασιστ, όμως μετά φυσιολογικά έχει κάνει μια κοιλιά, αφού αγωνίζεται συνεχώς χωρίς ξεκούραση από το καλοκαίρι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News