ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής/αθλήτρια του Παναθηναϊκού το 2021;

Το sportday.gr καλεί τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον κορυφαίο αθλητή/αθλήτρια του Παναθηναϊκού το χρόνο που φεύγει.

Το έτος που φεύγει ήταν ακόμη μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες για τον σύλλογο του Παναθηναϊκού. Τόσο στα ομαδικά αθλήματα του σύλλογου με την κατάκτηση του πρωτάθληματος στο μπάσκετ ανδρών και γυναικών (οι άνδρες πήραν επίσης Κύπελλο και Σούπερ Καπ), όσο και στα ατομικά όπου οι «πράσινοι» είδαν τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο να κερδίζει στον 38ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας πραγματοποιώντας ιστορική επίδοση και την Άννα Ντουντουνάκη, να γίνεται η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ποιος ήταν, όμως, ο κορυφαίος αθλητής/αθλήτρια όλων των τμημάτων του «τριφυλλιού» τη χρονιά που πέρασε; Μπορείτε να ψηφίζετε τον δικό σας MVP του Παναθηναϊκού μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 7/1/2022. 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΕΛ ΓΙΑΚΟΜΠΣΕΝ (ΒΟΛΕΪ): Ο 37χρονος Δανός πασαδόρος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού. Από το 2018 που ήρθε στον σύλλογο έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην άνοδο του επιπέδου των «πρασίνων» και στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του πρωταθλήματος το 2020. Πέρυσι, μπορεί να μην πήρε κάποιον τίτλο η ομάδα, όμως ο Γιάκομπσεν ξεχώριζε με τις ικανότητές του στην οργάνωση του παιχνίδιού και τις εμπνεύσεις του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ (ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ): Ο Έλληνας αθλητής, που το καλοκαίρι ανανέωσε την συνεργασία του με τους «πράσινους», είχε μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του το 2021. Σίγουρα κορυφαία του στιγμή ήταν η νίκη στον 38ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας πετυχαίνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ από Έλληνα αθλητή, αφού ολοκλήρωσε την διαδρομή σε 2:16:49. Παράλληλα, κέρδισε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου των 10χλμ.

ΛΟΛΙΤΑ ΛΥΜΟΥΡΑ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Η 36χρονη Ελληνίδα γκαρντ οδήγησε πέρυσι τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια πραγματοποιώντας μάλιστα μία τρομερή εμφάνιση στον 5o και τελευταίο τελικό της σειράς, όπου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα αγγίζοντας το triple-double. Φέτος, ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας στην επιστροφή της στην Ευρώπη μετά από 21 χρόνια έχοντας κατά μέσο όρο 7 πόντους 2,8 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ, αλλά και 0,8 κλεψίματα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ): Ο αρχηγός και παίκτης της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της στα τέλη του 2018 δεν μπόρεσε πέρυσι να πανηγυρίσει το πρώτο τίτλο της ομάδας, αμέσως μετά την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κι ενώ το «τριφύλλι» βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τον φετινό Σεπτέμβριο ο 38χρονος διεθνής καλαθοσφαιριστής ανέλαβε χρέη γενικού αρχηγού σε όλα τα τμήματα ΑΜΕΑ του συλλόγου, εκτός του μπάσκετ που συνεχίζει ακόμα να αγωνίζεται.

ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Τι να πει κανείς για την πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. H 26χρονη έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 57.37 στον τελικό των 100μ. πεταλούδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50αρας πισίνας στο Αϊντχόφεν. Συμμετείχε μάλιστα και στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καταλαμβάνοντας την 9η θέση, μάλιστα θέτοντας ξανά νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 57.25. Υπέγραψε στον σύλλογο τον φετινό Οκτώβριο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο Έλληνας ψηλός του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Η βελτίωση του, ειδικά σωματικά, είναι εμφανής την φετινή χρονιά πράγμα που έχει οδηγήσει τον Έλληνα κόουτς να τον εντάξει στους βασικούς πυλώνες του αγωνιστικού του πλάνου. Φέτος, ο Γιώργος Παπαγιάννης μετράει 9,5 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 1,5 κοψίματα κατά μέσο όρο στα 17 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην φετινή EuroLeague.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ και αρχηγός του Παναθηναϊκού αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καλύτερο παίκτη που διαθέτει η ομάδα μπάσκετ. Ολόκληρο το 2021, με εξαίρεση ίσως λίγο το χρονικό διάστημα που υπήρχε και ο Χεζόνια στην ομάδα, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο του «τριφυλλιού» στο επιθετικό κομμάτι, με την μπάλα να περνάει από τα χέρια στις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας κι εκείνη να περιμένει τη δική του δημιουργία. Φέτος, έχει 11,1 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ ανά παιχνίδι στην EuroLeague.

ΛΟΥΚΑΣ ΡΑΝΓΚΕΛ (ΒΟΛΕΪ): Ο 31χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός επέστρεψε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2019-2020 (είχε αγωνιστεί ξανά με τα πράσινα τη σεζόν 2016-2017) και συνέβαλε ιδιαίτερα στην αγωνιστική επάνοδο του «τριφυλλιού» με αποκορύφωμα τα δύο τρόπαια (Πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ) το 2020. Η τρέλα και η φοβερή ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του, τον έχουν μετατρέψει σ’ ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

ΤΣΑΣΤΙΤΙ ΡΙΝΤ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Η 32χρονη Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2019 και από τότε αποτελεί το βαρύ «πυροβολικό» της ομάδας της Έλενας Καπογιάννη παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Φέτος, ξεχώρισε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας έχοντας 24,2 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και 2,2 κλεψίματα αγωνίζομενη κατά μέσο όρο 38,5 λεπτά ανά ματς (!!).

ΕΥΑ ΧΑΝΤΑΒΑ: Ήρθε στην ομάδα του βόλεϊ γυναικών του «τριφυλλιού» το 2020 και από τότε αποτελεί την αιχμή το δόρατος του Παναθηναϊκού. Η 31χρονη ακραία μία από τις σημαντικότερες παίκτριες και της φετινής ομάδας του Αποστόλη Οικονόμου η οποία έχει φτάσει στα προημιτελικά του Challenge Cup Γυναικών (τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση), αλλά και στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News