ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής/αθλήτρια του Άρη το 2021;

Το sportday.gr σας καλεί να ψηφίσετε τον κορυφαίο αθλητή/αθλήτρια του Άρη μέσα στο χρόνο που φεύγει…

Ο Άρης έκλεισε το 2021 με γλυκόπικρη γεύση, καθώς έκανε εξαιρετική χρονιά ειδικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που όμως δεν έφερε κάποια διάκριση, ενώ υπήρχαν οι δυνατότητες. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και τρίτη στα πλέι οφ, τη στιγμάτισε όμως ο αποκλεισμός στους οκτώ του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό με την περιβόητη φάση του Μπουχαλάκη στον Κουέστα. Ο αποκλεισμός στην Ευρώπη σόκαρε τον Άρη, όπως και η αφαίρεση των έξι βαθμών, πέρασε από αγωνιστική κρίση, ωστόσο βρήκε τρόπο να συνέλθει και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις ως το τέλος του 2021.

Για την ομάδα μπάσκετ του Άρη, το 2021 είναι σημειολογικό, καθώς κατάφερε να αποτινάξει τα ban της FIBA και να φτιάξει μετά από καιρό μία καλή και υποσχόμενη ομάδα με νεαρούς ξένους, πετυχαίνοντας μερικές σπουδαίες νίκες. Φυσικά πρώτος στόχος αποτελεί η οικονομική εξυγίανση, ωστόσο δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Το γυναικείο βόλεϊ παραμένει το καμάρι του Ερασιτέχνη και με εξαιρετικό πρώτο γύρο βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 2 νίκες και 2 μόλις ήττες. Σε ατομικό επίπεδο, υπάρχει και ένας κολυμβητής, ο Απόστολος Σίσκος, για τον οποίο υπάρχει η προοπτική να επαναλάβει την καριέρα του Άρη Γρηγοριάδη.

Με τα δεδομένα αυτά δημιουργήσαμε μία λίστα από 10 αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν και ο λόγος ανήκει πλέον σε σας για να ψηφίσετε τον κορυφαίο ή την κορυφαία!

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 και στις 7/1 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο Πορτογάλος αρχηγός του Άρη ήρθε στον Άρη το καλοκαίρι του 2018 σε ηλικία 31 χρόνων και πρόλαβε να ξεχωρίσει με την ποιότητα του και την ηγετική του φυσιογνωμία. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ο Γκάμα έγινε πατέρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ έφτασε τις 110 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη, έχοντας πετύχει 28 γκολ κι έχοντας μοιράσει 9 ασίστ. Ουσιαστικά συμμετέχει σε ένα γκολ του Άρη σε κάθε τρεις αγώνες.

ΜΠΑΝΤΟΥ ΕΝΤΙΑΓΕ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο πρωτοετής της νομικής τα παράτησε όλα για το ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε, καθώς έχει καταγράψει μία πλούσια καριέρα. Από τη Νορβηγία όπου τραγουδούσαν το όνομα του, στη Γαλατασαράι και στην Στόουκ Σίτι, αποκτήθηκε με υψηλό συμβόλαιο από τον Άρη και κάνει την διαφορά φέτος στην ενδεκάδα του Άκη Μάντζιου. «Ενας Εντιαγέ είναι πολεμιστής, είναι λιοντάρι» έχει πει ο ίδιος για τον εαυτό του και το αποδεικνύει στα γήπεδα.

ΑΜΠΟΥΜΠΑΚΑΡ ΚΑΜΑΡΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο ΑΚ-47 ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού και ένα προσωπικό στοίχημα για τον Θόδωρο Καρυπίδη, που τρεις φορές προσπάθησε και τελικά κατάφερε να τον αποκτήσει. Ο Μαυριτανός διεθνής έχει δείξει πως δεν είναι ο καθαρόαιμος σέντερ φορ, ωστόσο κάνει απίστευτες δουλειές στο γήπεδο, ανοίγει διαδρόμους, πασάρει και είναι από τους πιο εγκεφαλικούς παίκτες του Άρη. Ήδη πάντως έχει φτάσει τα πέντε γκολ (με 3 στα 3 πέναλτι).

ΤΖΕΪΜΣ ΚΕΛΙ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο Αμερικανός δεν γεμίζει το μάτι για σέντερ, αλλά έχει καταφέρει να αφήσει με ανοιχτό το στόμα όλη την Basket League με τις εμφανίσεις του, καθώς στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αναδείχθηκε τρεις φορές MVP της αγωνιστικής! Με απίστευτη δύναμη κάτω από το καλάθι, πληθωρικός και με μεγάλο εκτόπισμα, ο Κέλι μεταμόρφωσε τον Άρη. Ο 28χρονος απόφοιτος του Μάρσαλ ίσως να μην είχε έρθει, ποτέ στον Άρη αν δεν είχε επιλέξει να μείνει εκτός δράσης εξαιτίας της πανδημίας, καθώς το κασέ του υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απαγορευτικό

ΕΡΙΚΑ ΜΕΡΚΑΔΟ (ΒΟΛΕΪ): Η διαγώνια του Άρη με ύψος 1.85μ είναι ο πόλος έλξης για τους φίλους της ομάδας της σε κάθε αγώνα στο κλειστό της Μίκρας. Έχει καταγωγή από το Εκουαδόρ, αλλά είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, τραγουδάει Vamos Aris σε κάθε ευκαιρία και σαρώνει σε κάθε εμφάνιση της, συμβάλλοντας στην εντυπωσιακή φετινή πορεία του κιτρινόμαυρου βόλεϊ. Στο οπλοστάσιο της το εξαιρετικό σερβίς, που ταλαιπωρεί κάθε αντίπαλο.

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο Άρης έκανε πολλές και σημαντικές μεταγραφές τα τελευταία χρόνια, ο τίτλος όμως του πιο αθόρυβου και πετυχημένου πηγαίνει στον «Μπέρτο». Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός επιλέχθηκε για ρολίστας, αλλά έγινε πρωταγωνιστής και είχε μία εξαιρετική τελευταία σεζόν, που μάλιστα είναι και ο λόγος που έχει ανεβάσει το κασέ του και ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα της ανανέωσης του. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ποιότητα, γρήγορη σκέψη, αν είχε και περισσότερο το γκολ θα άγγιζε το τέλειο. 

ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΣΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο Βραζιλιάνος δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Αποκτήθηκε από την βουλγάρικη Λουντογκόρετς και ήταν ένας από τους κορυφαίους του Άρη στην περσινή σεζόν. Έχει γίνει από τους αγαπημένους της εξέδρας επειδή παίζει πάντα με πάθος και ψυχή και τον περασμένο Μάρτιο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2024. «Θέλαμε να τον κρατήσουμε, ήθελε να μείνει, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό» ανέφερε η ΠΑΕ Άρης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΙΣΚΟΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι, που σε ηλικία 16 χρόνων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και υπόσχεται μία λαμπρή καριέρα στον υγρό στίβο. Είναι πλέον κάτοχος σχεδόν όλων των ρεκόρ της κατηγορίας του στο ύπτιο, αλλά λατρεύει και την πεταλούδας και δηλώνει και οπαδός του Άρη, έχοντας ως πρότυπο του το στολίδι του συλλόγου, τον Άρη Γρηγοριάδη. Τα επόμενα χρόνια οι φίλοι του Άρη θα τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Στα 41 της χρόνια η Παναγιώτα Τσαμπούρη συνεχίζει και πυροβολεί τα αντίπαλα καλάθια στην Α2 με τη φανέλα του Άρη (ενώ εκτελεί και χρέη προπονήτριας στις ακαδημίες των κιτρίνων). Η τέχνη λένε δεν ξεχνιέται και ο θηλυκός Στεφ Κάρι, όπως έχουν βαφτίσει την Παναγιώτα, πέτυχε ρεκόρ τριών πόντων ευστοχώντας σε 11(!) κόντρα στην Ιερισσό με 39 πόντους, ενώ στο προηγούμενο ματς με την ΜΕΝΤ είχε 27 πόντους με 8 τρίποντα! 

ΟΛΙΒΙΕ ΧΑΝΛΑΝ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο Καναδός σούτινγκ γκαρντ που είχε παίξει στην Ευρωλίγκα έγινε γνωστός στη χώρα μας από την παρουσία του στον Ηρακλή. Δύο χρόνια τον ζαχάρωναν οι άνθρωποι του Άρη, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές. Μόλις έλυσαν το θέμα των ban, τον άρπαξαν κι έχτισαν πάνω του τον φετινό κορμό. Στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, ενώ ήταν ο σούπερ σκόρερ στην απίστευτη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News