ΤΟΚΙΟ 2020: Παρουσιάστηκε η επίσημη στολή της ελληνικής ομάδας

Το ρόλο του μοντέλου ανέλαβαν οι αθλήτριες Παπαχρήστου, Πλατανιώτη, Παπάζογλου και οι αθλητές Κοκκαλάνης, Χρήστου και Καραλής, που είναι στις συμμετοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με λάμψη Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, έγινε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η παρουσίαση της επίσημης στολής της ελληνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, της εταιρίας 4F.
Το ρόλο του μοντέλου ανέλαβαν τρεις αθλήτριες και τρεις αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Βούλα Παπαχρήστου, Ευαγγελία, Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Βύρων Κοκκαλάνης, Απόστολος Χρήστου και Εμμανουήλ Καραλής που φόρεσαν τόσο τις φόρμες και τα ρούχα προπόνησης, όσο και την επίσημη ενδυμασία για το Τόκιο. Μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί 68 αθλητές σε 19 αθλήματα κι ο αριθμός θα μεγαλώσει σίγουρα όταν θα επικυρωθούν και τυπικά οι προκρίσεις στον στίβο.
Στην εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς παρέστη το μεγαλύτερο μέρος των αθλητών και των αθλητριών που έχουν ήδη προκριθεί και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος απευθυνόμενος σε αυτούς, είπε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γέμισε σήμερα με ελπίδες, τις ελπίδες ολόκληρου του έθνους μας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ελπίδες οι οποίες ενσαρκώνονται σε εσάς, τις αθλήτριες και τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που ξεκινάει σε λίγες ημέρες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.
Είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε και πάλι το καθήκον σας προσφέροντας στιγμές εθνικής υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, τόσο με τον αγώνα σας, όσο και με το ήθος και την παρουσία σας στο Τόκιο».

 

Επίσης αναφέρθηκε και στην στήριξη της ΕΟΕ προς τους αθλητές: «Η βοήθεια της ΕΟΕ αποτυπώνεται και από τα χρήματα, που έχει διαθέσει τα δύο τελευταία χρόνια προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους αθλητές για την Ολυμπιακή Προετοιμασία. Μόνο για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουμε καταβάλλει συνολικά 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες χωρίς να υπολογίζω και τα προηγούμενα χρόνια της προετοιμασίας.
Αυτά τα χρήματα δόθηκαν για την πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό για αγώνες, για συμμετοχή σας σε καμπ προετοιμασίας εντός και εκτός Ελλάδας, για επιστημονική υποστήριξη, για προμήθεια αγωνιστικού και προπονητικού εξοπλισμού σας, αλλά και εφάπαξ σε εσάς, τους ίδιους τους αθλητές, όπως τα 10.000 ευρώ που αποφάσισε η Ολομέλεια να δίνονται σε κάθε αθλητή που εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η στήριξη αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την βοήθεια των χορηγών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Σε μία εποχή που η επιχορήγηση του Κράτους προς την ΕΟΕ διαρκώς μειώνεται, αυτοί ήταν εκεί για να βοηθήσουν έμπρακτα».
Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αποκάλυψε ότι θα δοθούν στην ΕΟΕ 565.000 ως μέρος της τακτικής επιχορήγησης ενώ θα δοθούν εκτάκτως και άλλα 700.000 ευρώ, για τα οποία αναμένεται άμεσα η έγκριση.
Παρέστησαν επίσης ο αρχηγός της αποστολής Μιχάλης Φυσεvτζίδης, ο υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΛΦΑ, ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Στους αθλητές μίλησαν και οι Ολυμπιονίκες, Αιμιλία Τσουλφά, Κατερίνα Στεφανίδη, Λευτέρης Πετρούνιας, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Στο τέλος της εκδήλωσης συμβολικά, ο Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την ελληνική σημαία στον Μιχάλη Φυσεντζίδη.

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Έχουν περάσει 17 χρόνια και δεν πίστευα ότι θα μου δοθεί και πάλι η ευκαιρία να ζήσω τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα μου άρεσε να προσπαθώ για αυτό που στην κοινή λογική αδύνατο. Με την Αριάδνη Σπανάκη καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που φάνταζε αδύνατο», δήλωσε η Αιμιλία Τσουλφά, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα είναι και υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τόνισε: «Ξέρω πολύ καλά τι έχουμε περάσει οι αθλητές. Ευχαριστώ τον υπουργό που μας έβαλε και πάλι στα στάδια αλλά και όσους έχουν βοηθήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία». 

Τα σκήπτρα του θα κληθεί να υπερασπιστεί και ο Λευτέρης Πετρούνιας. «Πήρα την πρόκριση στο… παρά πέντε. Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές για τη συμμετοχή τους. Εύχομαι την καλύτερή τους προπόνηση να την βγάλουν στον αγώνα», τόνισε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο.  

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News