ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για την κωπηλάτρια Αννέτα Κυρίδου

Η προσφυγή της κωπηλάτριας, με συμμετοχή στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες Αννέτας Κυρίδου στο ΑΣΕΑΔ, κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας της να την τιμωρήσει με ένα χρόνο αποκλεισμού, φαίνεται ότι γύρισε μπούμερανγκ.

Η προσφυγή της κωπηλάτριας, με συμμετοχή στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και «χάλκινης» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Αννέτας Κυρίδου στο ΑΣΕΑΔ, κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ), να την τιμωρήσει με ένα χρόνο αποκλεισμού, φαίνεται ότι γύρισε μπούμερανγκ για την πρωταθλήτρια.

Η Κυρίδου προσέφυγε στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών για να καταρρίψει την ποινή που της επιβλήθηκε επειδή παραποίησε τεστ ελέγχου για κορωνοϊό κατά την επιστροφή της από τη Θεσσαλονίκη στο κοινόβιο της εθνικής ομάδας στο Σχοινιά τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεκριμένα, η ΕΚΟΦΝΣ ανέφερε ότι η Κυρίδου δεν υποβλήθηκε σε τεστ που της ζητήθηκε και αντ’ αυτού άλλαξε την ημερομηνία σε προηγούμενο τεστ το οποίο παρουσίασε ως καινούργιο.

Η Ομοσπονδία κατήγγειλε την ενέργεια της Κυρίδου, την κάλεσε σε απολογία και την τιμώρησε, μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ένα χρόνο αποκλεισμό από τις εκδηλώσεις τις εθνικής ομάδας.

Η Κυρίδου, που στο μεταξύ μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί τις σπουδές της μαζί με την αδερφή της Μαρία (5η στο Τόκιο), κατέφυγε στο ΑΣΕΑΔ για να καταρρίψει την απόφαση, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε. Κι όχι μόνο αυτό, το ΑΣΕΑΔ, ως όφειλε ως δικαστικό όργανο, έδωσε εντολή να διαβιβαστεί το αντίγραφο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών «για τη διερεύνηση της ποινικής ευθύνης της προσφεύγουσας για τι αδίκημα της πλαστογραφίας εγγράφου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News