ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Οι πρώτες εντυπώσεις από τους Έλληνες αθλητές στην Ιαπωνία

Έπιασαν δουλειά στην πόλη Τογιάμα οι Στέφανος Ντούσκος, Αννέτα Κυρίδου και το δίδυμο Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου και γνωρίζουν ήδη τα περιοριστικά μέτρα.

Η Oλυμπιακή ομάδα της κωπηλασίας είναι η πρώτη, που βρίσκεται στην Ιαπωνία, από τη χώρα μας, καθώς θα ολοκληρώσει εκεί την προετοιμασία της. Οι κωπηλάτες έπιασαν δουλειά στην πόλη Τοκογιάμα και το πρώτο πράγμα, που τους κάνει εντύπωση είναι το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Στη χώρα «του ανατέλλοντος ηλίου» άρχισαν προπονήσεις οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου (δίκωπος άνευ). Μαζί τους είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές Τζιάνι Ποστιλιόνε και Γιώργος Φώτου.

Στο αεροδρόμιο του Τόκιο οι διεθνείς ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, καθώς πέρασαν από τέσσερις ελέγχους και φυσικά έπρεπε να κάνουν νέο PCR τεστ. Περίπου τέσσερις ώρες περίμεναν για να πάρουν τα αποτελέσματα και να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια έμειναν για μία ημέρα στο Τόκιο και μετά έφυγαν για την περιοχή Τογιάμα. Η αποστολή μένει στην πόλη Νάντο Σι και άρχισε προπονήσεις στη λίμνη Κατσούρα.

Οι πρώτες εντυπώσεις των πρωταθλητών της κωπηλασίας από την Ιαπωνία είναι ανάμικτες. «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα φιλόξενο και ζεστό λαό. Φοβούνται όμως τον κορωνοϊό και κάθε πρωί μας υποβάλλουν σε τεστ. Μόνο μέσα στη λίμνη δεν φοράμε μάσκα. Δεν μας αφήνουν να βγούμε από το ξενοδοχείο και τρώμε μόνοι μας. Θα πρέπει να συνηθίσουμε και το φαγητό γιατί η κουλτούρα μας είναι τελείως διαφορετική», τονίζουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News