Γκολφ: Γιατί ταιριάζει στους Έλληνες και μπορεί να γίνει δημοφιλές στην Ελλάδα

Μετά την ιστορία και πριν πάμε στα πιο βασικά, να αναλύσουμε κάποιους απ’ τους λόγους που το γκολφ ταιριάζει στους Eλληνες και μπορεί να γίνει ακόμη πιο δημοφιλές εδώ! Πρώτα-πρώτα πείτε μου εσείς ένα άλλο άθλημα που κινείσαι στη φύση ήρεμα και ωραία με τα πουλάκια να τιτιβίζουν, τις χελώνες να βολτάρουν και τα λουλουδάκια να ανθίζουν.

Μέχρι και λιμνούλες και νερό βλέπεις, θέα μαγευτική. Εσείς, με την αποφασιστικότητα σαμουράι, χτυπάτε το μπαλάκι στον θεό και μετά το χτύπημα ανάβετε τσιγάρο. Πού αλλού; Παίζεις και μπορείς να κανείς την αγαπημένη σου και ταυτόχρονα απεχθέστατη συνήθεια να ρουφάς τζούρες από ένα τεράστιο πούρο ενώ ταράμ ταράμ ταράμ αθλείσαι; Μόνο εδώ.

Για πήγαινε παίξε μπασκετάκι κι άναψε πούρο και τα λέμε, όχι όχι. Εδώ είναι η σωτηρία σου μεγάλε θεριακλή μου!!!

Πάμε παρακάτω: νεράκι ωραίο να πιεις, αλλά σκέτο; Βάλε και ένα διπλό ουισκάκι να το αραιώσεις, πιο ωραία τώρα; Eχουμε παίξει κάποτε στην Κρήτη, ενώ έχουμε ήδη κατεβάσει ένα λίτρο ρακή. Μεγάλος αγών, εντάξει δεν κερδίσαμε, αλλά σημασία έχει η συμμετοχή, που έλεγε κάπου, κάποιος, κάποτε. Παίζω και πίνω.

Μια χαρά από καφέ μέχρι τσίπουρο, η χαρά του πότη. Παίζω και καπνίζω. Ωραία θα μου πεις. Σκέτα; Να μη φάμε κι έναν μεζέ; Εκεί να δείτε τα καλύτερα, σε κάποια μεγάλα και άψογα τουρνουά έχουμε ενδιάμεσα σταντ με πιτόγυρα, τυρόπιτες, καφέ μέχρι και παστουρμαδοπιτάκια κι ό,τι άλλο επιθυμείς! Παίζουμε να το ευχαριστηθούμε, όχι για να στερηθούμε. Ούτε, όπως είπαμε κι εξηγήσαμε πιο πριν, για να γίνουμε κορμάρες. Κάτι κάνουμε έξτρα, δεν λέω, κάποιοι έχουν κοιλιακούς (πριν απ’ το γκολφ όμως), άλλοι μόνο έναν και καλό περήφανο κοιλιακό, αλλά έχουν επενδύσει σε αυτόν πολλές ατελείωτες θερμίδες. Αφού τα είπαμε, είναι άθλημα τεχνικής, όχι ταχύτητας ή δύναμης. Το σούπερ αθλητικό σώμα δεν είναι και πιο αποδοτικό απαραίτητα, ούτε παίζει καλύτερα.

Αδέρφια μου χαμηλοστήθηδες όλου του κόσμου, στα γήπεδα του γκολφ δικαιωνόμαστε!

Περνάμε όμως τέλεια; Περνάμε. Τρώμε και το φαγάκι μας, πίνουμε και το ποτάκι μας; Κάνουμε και το τσιγαράκι μας; Ζωή τέλεια. Aλλη χαρά του Eλληνα: το στοίχημα! Εδώ να δεις, στο παιχνίδι σου υπάρχουν παρά πολλοί και διάφοροι τρόποι να στοιχηματίσει κανείς, μπροστά τρύπες, πίσω, σύνολο, ομαδικά, ατομικά, την ίδια ώρα, με άλλους που παίζουν πιο νωρίς ή πιο μετά, ποσά birdies, ποσά putts, τρύπα με την τρύπα, με handicap ή στα ίσια, δεκάδες τρόποι υπάρχουν. Oρεξη να έχουμε, παίζουμε τις μπίρες μας στο τέλος ή ότι θέλει ο καθείς, πολλά και διάφορα έχω και βάλε τώρα που γυρίζει.

Καιρός: αααα ιδανικά είμαστε πάλι, σχεδόν 12 μήνες τον χρόνο παίζουμε, καλοκαίρι και χειμώνα, ούτε Ντουμπάι να είναι 48 βαθμούς το καλοκαίρι, ούτε Σουηδία να παίζουμε 4 μήνες. Oχι κύριε, γήπεδα δώσε μου να παίζω, ήλιος και με συννεφιά είναι όλα μια χαρά, έχουμε παίξει και με ζέστη πολύ, καύσωνα σχεδόν, αλλά και με κρύο, δεν παίζεις όταν ρίχνει κεραυνούς και καταιγίδες, αλλά με μία βροχούλα μπορείς. Γενικά απ’ τους τυχερούς, που δώδεκα μήνες έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε, είμαστε εμείς οι Eλληνες. Γήπεδα θέλουμε πιο πολλά, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, θα τα πούμε στα επόμενα επεισόδια.

Ως Eλληνες είμαστε κοινωνικοί, δεν λέω κακές λέξεις αλλά λίγο να κουτσομπολέψουμε το γουστάρουμε όσο να ’ναι, η χαρά όλη εδώ είναι χτύπημα και σχόλιο, τρύπα και πίρι-πίρι, άρα με την παρέα 3-4 ώρες μια χαρά τα λες, κάνεις γνωριμίες, μιλάς για δουλειές, μαλώνεις και φωνάζεις γενικά μια συζήτηση για κάτι, φιλίες γεννιούνται πολλές κι ανοίγεις τις σχέσεις σου. Αλλοι περνούν και λίγο χρόνο μακριά απ’ τις γυναίκες τους, αυτά τσάμπα ψυχοθεραπεία είναι, δεν κάνει να τα παραβλέπουμε. Aλλες πάλι φορές δεν θέλουμε να δούμε άνθρωπο; Μη μου μιλάτε, σας λέω, αφήστε με… Ε και μόνοι μας παίζουμε, εμείς εναντίον του γηπέδου, μιλάμε με τον κύριο Μπαστουνογκολφίδη, τον φανταστικό μας φίλο, που μας μαθαίνει τις καλές τις βρισιές τις καινοτόμες κάθε φορά που χάνουμε το Put.

Γι’ αυτό σας λέω. Ελάτε λίγο απ’ το γκολφ να ανακαλύψετε έναν μαγικό κόσμο… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News