Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Βαλίεβα, η WADA και το κυνήγι μαγισσών στο Μεσαίωνα
Η WADA, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Διεθνής Ένωση Πατινάζ (ISU) προσπάθησαν να αποβάλουν την Καμιλα Βαλίεβα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 λόγω ενός θετικού τεστ ντόπινγκ αλλά το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση και επέτρεψε στη Ρωσίδα να λάβει μέρος στους ατομικούς αγώνες.
Στο πλευρό της Βαλίεβα τάχθηκε η Ολυμπιονίκης του 2006, Τατιάνα Νάβκα η οποία παρομοίασε τη συμπεριφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) με το κυνήγι μαγισσών που γινόταν στο Μεσαίωνα
«Στο καλλιτεχνικό πατινάζ, ακόμα κι αν πάρεις ένα τόνο ντόπινγκ, η ομορφιά, η χάρη, η καλλιτεχνία και η φινέτσα των κινήσεων δεν θα βελτιωθούν! Είναι όμως δυνατό οι κατηγορίες να καταστρέψουν μια αθλήτρια σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.
Μια φορά κι έναν καιρό στην Ευρώπη, σχεδόν όλες οι όμορφες γυναίκες καίγονταν, κατηγορούνταν για μαγεία και το μόνο τους λάθος ήταν η ομορφιά και ο δυνατός χαρακτήρας… Δεν σας θυμίζει τίποτα;» τόνισε η Νάβκα.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Καμίλα Βαλίεβα: Το CAS της έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Ο Τομ Λουσέ έφτασε στη Θεσσαλονίκη
- Σύγκρουση ελικοπτέρων: Ένας Έλληνας κι ένας Δανός οι δύο νεκροί
- Γιαμπουσέλε: «Δική μου η απόφαση της αποχώρησης από τους Νικς, με 2-3 κακά ματς θέλουν να σε ανταλλάξουν»
- Νίκολιτς: «Aν έπρεπε να πω κάτι που δεν μου άρεσε είναι ότι βάλαμε μόνο τρία γκολ»
- Ταυτότητες: Η μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται προσοχή
