Τόμας Μπαχ: «Η Βαλιέβα μάλλον θα προτιμούσε να φύγει από τον πάγο και να τα αφήσει όλα πίσω της»

Την ενόχλησή του για την συμπεριφορά που έχει δεχθεί η Καμίλα Βαλιέβα, από το περιβάλλον της, έκανε γνωστή ο πρόεδρος της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του στο Πεκίνο, φάνηκε πως η νεαρή Ολυμπιονίκης, δεν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη από τον κύκλο της, ενώ παράλληλα φάνηκε να είναι και ψυχρή απέναντί της, κάτι που του προξένησε θλίψη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόμας Μπαχ:

«Ήμουν πολύ μπερδεμένος εχθές, όταν παρακολούθησα στην τηλεόραση το ελεύθερο πατινάζ. Είδα μια παράσταση, όπου φάνηκε η πίεση στους ώμους της. Η πορεία μου, με κάνει να ξέρω τι σημαίνει πίεση, αλλά αυτό ήταν πέρα από αυτό που μπορώ να φαντασθώ.

Το να την έβλεπες να ραγίζει στον πάγο, να κλαίει και να προσπαθεί να τελειώσει το πρόγραμμά της, ήταν δύσκολο. Σε κάθε κίνηση, στην γλώσσα του σώματός της, έβλεπες το απέραντο άγχος. Μάλλον θα προτιμούσε να φύγει από τον πάγο και να τα αφήσει όλα πίσω της. Και πώς την υποδέχτηκαν οι γύρω της βγαίνοντας από τον πάγο…

Ήταν παγωμένοι, αντί να προσπαθήσουν να την βοηθήσουν και να την παρηγορήσουν. Μπορούσες να νιώσεις την απόσταση και να ερμηνεύσεις την γλώσσα του σώματός της. Οι προπονητές της, έδειχναν απορριπτικοί.

Πώς μπορείς να είσαι τόσο ψυχρός με τον αθλητή σου; Αυτό, δεν μου δίνει εμπιστοσύνη για τον περίγυρό της, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχει συμβεί ή θα συμβεί στο μέλλον. Πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι σε μία 15χρονη ανήλικη αθλήτρια;»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News