Γυμναστική Παγκόσμιο Κύπελλο: Τελικό στο μονόζυγο ο Ηλιόπουλος

Μετά τον Αντώνη Τανταλίδη στο έδαφος την πρόκριση σε τελικό οργάνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Κότμπους πήρε και ο Νίκος Ηλιόπουλος με 13.600 βαθμούς στο μονόζυγο.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα των προκριματικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους επιφύλαξε άλλη μία πρόκριση σε τελικούς οργάνων για τα ελληνικά χρώματα. Την κατέκτησε ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο.

Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την 6η θέση στο μονόζυγο με 13,600 βαθμούς και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής 27/02, ανάμεσα σε σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, ενώ στον αντίστοιχο προκριματικό του δίζυγου κατετάγη 14ος με 13,400 β.. Είχε προηγηθεί η πρόκριση του Αντώνη Τανταλίδη στον τελικό του εδάφους.
 
Στο δίζυγο την Παρασκευή συμμετείχε επίσης με επιτυχία ο Στέφανος Τσολακίδης, ο οποίος έχασε για λίγο την είσοδο στην οκτάδα του τελικού, καθώς τερμάτισε 10ος με 13,566 β. και θα είναι δεύτερος αναπληρωματικός. Ο 22χρονος αθλητής, που προπονείται με τον θείο του και Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος Βασίλη Τσολακίδη, κατάφερε πάντως να μπει στη βαθμολογούμενη 12άδα και να κερδίσει τους πρώτους του πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, βάσει της οποίας οι σπεσιαλίστες των οργάνων μπορούν να διεκδικήσουν την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου.

Στις γυναίκες, τα καινούργια προγράμματά τους παρουσίασαν η Ελβίρα Κατσάλη που άγγιξε τη 12άδα και στα δύο όργανα (13η στο έδαφος με 10,833 β., 14η στη δοκό με 11,333 β.), καθώς και η πρωτοεμφανιζόμενη με την εθνική γυναικών Αρετή Παγώνη (16η στο έδαφος με 9,100 β., 20ή στη δοκό με 9,800 β.), η οποία πήρε χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.
 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους, το οποίο αποτελεί τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς οργάνων, όπου θα υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή, από τον Αντώνη Τανταλίδη στο έδαφος (Σάββατο 26/02, 15:00 – 18:00) και τον Νίκο Ηλιόπουλο στο μονόζυγο (Κυριακή 27/02, 15:00 – 18:00).

Η δεύτερη και τελευταία μέρα των προκριματικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους επιφύλαξε άλλη μία πρόκριση σε τελικούς οργάνων για τα ελληνικά χρώματα. Την κατέκτησε ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News