Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου: Αφήνει εκτός αγώνων Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

Μετά την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου ανακοίνωσε και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όπως ήταν φυσικό, ότι απαγορεύει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διοργανώσεις της.

Μετά την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου ήρθε με τη σειρά της, όπως αναμενόταν βεβαίως, ν’ απαγορεύσει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διοργανώσεις της και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Ανακοίνωσε ότι αφήνει εκτός διοργανώσεων τους αθλητές και τις αθλήτριες των δύο χωρών εξαιτίας φυσικά του πολέμου, που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία με τη στήριξη της Ρωσίας.

 

Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του «Μπιρό» της LEN, στο οποίο μετέχει ως αντιπρόεδρος της, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος. Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει την εισβολή «πράξη εντελώς αντίθετη με το πνεύμα του Αθλητισμού και επισημαίνει πως μέχρι νεοτέρας δεν θα ανατεθεί σε Ρωσία και Λευκορωσία καμία διοργάνωση της».

Η Len υπογραμμίζει πως, η απόφαση της, είναι σύμφωνη με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς επίσης πως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, συνεχίζει να εργάζεται από κοινού με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (Fina), επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τέλος, υποστηρίζει την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Κροατικής Ομοσπονδίας, να φιλοξενήσει Ουκρανούς αθλητές της Καλλιτεχνικής κολύμβησης και των Καταδύσεων, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, ως πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού και μεταξύ των πόλεων φιλοξενίας αναφέρονται το Ζάγκρεμπ, το Ζαντάρ και η Ριέκα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News