ΤΟΚΙΟ 2020: Το μήνυμα του Τόμας Μπαχ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε ότι οι αγώνες «θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο για ειρήνη και αλληλεγγύη», συμπεριλαμβανομένης της ισότητας και της διαφορετικότητας των φύλων.

Λίγες ώρες πριν φτάσει στο Τόκιο ο Τόμας Μπαχ θέλησε να στείλει το πρώτο μήνυμα για τη σημασία και την απήχηση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στη Γενεύη και τόνισε ότι η κορυφαία αθλητική εκδήλωση, που θ’ αρχίσει σε 16 ημέρες, «θα στείλει ισχυρό μήνυμα στον κόσμο για Ειρήνη και αλληλεγγύη και θα συμπεριλάβει σε αυτό την ισότητα και τη διαφορετικότητα των φύλων. Ο Τόμας Μπαχ πρόκειται να φτάσει αύριο στην ιαπωνική πρωτεύουσα με πτήση από την Ελβετία.

Επίσης, με προ-ηχογραφημένο βίντεο ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, επισήμανε απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί η ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα δημόσιας υγείας κατά της COVID-19, και πρόσθεσε:

«Μέσω της επιτυχημένης φιλοξενίας των Αγώνων του Τόκιο 2020, ελπίζουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ζουν πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένες ζωές, ακόμη και σε δύσκολες περιστάσεις», τόνισε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News