Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Μάστερς πήρε το 12ο ολυμπιακό μετάλλιο!

Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Μάστερς πήρε το 12ο ολυμπιακό μετάλλιο!

Η Αμερικανίδα Οξάνα Μάστερς κέρδισε σήμερα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 12ο συνολικά Ολυμπιακό μετάλλό της, σε Χειμερινούς και Θερινούς Αγώνες. 
 
Μετά το χρυσό στο δίαθλο η 32χρονη εξασφάλισε σήμερα και το ασημένιο μετάλλιο στο σκι αντοχής. 
 
Η γεννημένη στην Ουκρανία Μάστερς κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στην ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέρυσι, προσθέτοντας τα στο χάλκινό της στην κωπηλασία από το Λονδίνο το 2012.

Αυτό που έκανε την εμφάνισή της στο Τόκιο ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν ότι η Μάστερς είχε διαγνωστεί με όγκο στο πόδι της κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τους Αγώνες, αλλά υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανάρρωσε γρήγορα.

Η Μάστερς γεννήθηκε με σοβαρά σωματικά προβλήματα, που πιστεύεται-όπως αναφέρει το Reuters- ότι προκλήθηκαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ και πέρασε τα πρώτα της χρόνια σε ορφανοτροφεία.

Η ζωή της άλλαξε στα επτά της, όταν την υιοθέτησε μια Αμερικανίδα, η Γκέι Μάστερς, και τη μετέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου χρειάστηκε να της ακρωτηριαστούν και τα δύο πόδια πάνω από το γόνατο.
Η θετή μητέρα της μπόρεσε να γιορτάσει το ασημένιο μετάλλιό της σε μια βιντεοκλήση.

«Χρωστάω πολλά στη μαμά μου», είπε μετά το  χθεσινό χρυσό, προτού αφιερώσει τη νίκη στον λαό της Ουκρανίας, η οποία έχει δεχτεί εισβολή από τη Ρωσία.
«Είναι για την ομάδα της Ουκρανίας και τον ουκρανικό λαό. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι από την Ουκρανία, που είμαι Αμερικανίδα και εκπροσωπώ και τους δύο και αυτή είναι η δύναμη του αθλητισμού που μπορείς να εκπροσωπείς πολλά περισσότερα από ένα μόνο πράγμα.»

Η Μάστερς μπορεί να προσθέσει και άλλα μετάλλιά, όταν συμμετάσχει σε τέσσερα ακόμη αγωνίσματα στο δίαθλο και στο σκι αντοχής.
«Είμαι σίγουρα ενθουσιασμένη για το υπόλοιπο της εβδομάδας γιατί έχω κάποιες ημιτελείς δουλειές», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News