Πάλη: Τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποταγής ο Καργιωτάκης

Ο Γιάννης Καργιωτάκης κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης υποταγής στην κατηγορία των 130κ. πανηγυρίζοντας το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιό του στον συγκεκριμένο θεσμό.

Λίγο διάστημα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης ανδρών-γυναικών η ελληνική πάλη είχε μία ακόμα διάκριση σε ανάλογης εμβέλειας αγώνες. Ο Γιάννης Καργιωτάκης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υποταγής και επιβεβαίωσε άλλη μια χρονιά ότι είναι από τους καλύτερους αθλητές της ηπείρου στην κατηγορία των 130κ.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Καργιωτάκης επικράτησε με 4-0 του Ισπανού Οτέγκα. Στη συνέχεια ηττήθηκε με 6-2 από τον Πολωνό Πιβοβάρσκι. Στο καθοριστικό παιχνίδι του ομίλου επικράτησε με 5-0 του Ούγγρου Χότακ και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Ρομάνο και ηττήθηκε με 11-1. Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο Μολδαβός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Στον μικρό τελικό και τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ο Καργιωτάκης νίκησε με 5-3 τον Ιβάτ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό είναι το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τον Έλληνα παλαιστή.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με το χάλκινο μετάλλιο. Σε ακόμα ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή αυτές οι συνεχόμενες διακρίσεις και αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στα δύο μου παιδιά και την γυναίκα μου», τόνισε ο Καργιωτάκης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News