Νόβακ Τζόκοβιτς: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος;

Η ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-3, 6-7(5), 6-1 από τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στον 2ο γύρο του Monte Carlo Masters επαναφέρει στο προσκήνιο το ερώτημα: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της καριέρας του;

Τον Σέρβο δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια. Στις 22 Μαΐου θα κλείσει τα 34. Μικρός είναι ακόμη αν σκεφθεί κανείς ότι ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος και ο Ρότζερ Φέντερερ ετοιμάζει επιστροφή στα 41 του!

Όχι, δεν είναι η ηλικία που προβληματίζει στην περίπτωση του Νόλε αλλά η αγωνιστική και πνευματική του κατάσταση η οποία απέχει παρασάγγας από εκείνη που μας έχει συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Κι άλλοτε έχανε ματς από υποδεέστερους αντιπάλους. Η σημερινή από τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα συνέπεσε σχεδόν πάνω στην… επέτειο της ήττας του στο ίδιο τουρνουά από τον Γίρι Βέσελι στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Κατά διαβολική σύμπτωση ο Βέσελι ήταν αυτός που είχε νικήσει πριν από τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα τον Σέρβο Νο 1 παίκτη στον κόσμο. Αλλά αυτή η ήττα δεν ήταν καθόλου μακρινή. Πριν από 47 μέρες είχε συμβεί στο τουρνουά του Ντουμπάι.

Με τη σημερινή ο Τζόκοβιτς μετρά δυο ήττες σε τέσσερις αγώνες στα δυο τουρνουά που έχει λάβει μέρος. Ποσοστό καθόλου κολακευτικό για τα κυβικά του. Βεβαίως έχει ελαφρυντικά. Η έλλειψη ρυθμού λόγω του αποκλεισμού του από αγώνες εξαιτίας των κανονισμών για τον κορωνοϊό είναι το ένα.

Το πρόβλημα προσαρμογής στις χωμάτινες επιφάνειες όπου είχε να παίξει σχεδόν ένα χρόνο, είναι το άλλο. Ας μην κρυβόμαστε όμως. Το μεγάλο πρόβλημα του Τζόκοβιτς είναι άλλο. Με τον «πόλεμο» για το εμβόλιο έχει χάσει το μυαλό του και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο τένις. 

Επιλέγοντας να μην εμβολιαστεί έχει βάλει σε κίνδυνο την καριέρα του καθώς ήδη βιώνει τις συνέπειες της απόφασης του εκτός αλλά και εντός των κορτ. Στο Μόντε Κάρλο μπόρεσε να παίξει παρουσιάζοντας αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό. Αλλά αυτό δεν φτάνει για να πάρει μέρος στο Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον.

Πριν από διόμισι χρόνια είχε δηλώσει ότι το τέλος της καριέρας του δεν είναι μακριά. Όμως με τις συνθήκες που διαμορφώνονται δεν αποκλείεται πλέον να είναι πολύ κοντά.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News