Κατερίνα Στεφανίδη: Ντεμπούτο στα 4,65 μ. στο Τέξας

Η 4η Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη άρχισε το Σάββατο 26/3 τους αγώνες της στη θερινή σεζόν και με άλμα στα 4,65 μέτρα κατέλαβε την 3η θέση στη διοργάνωση Texas Relays.

Τον πρώτο της αγώνα στη θερινή σεζόν έδωσε στις ΗΠΑ η Κατερίνα Στεφανίδη. Μπορεί να επέλεξε να μην μετάσχει στον κλειστό στίβο, αλλά τους αγώνες στη θερινή περίοδο τους άρχισε νωρίς και συγκεκριμένα στη διοργάνωση Texas Relays.

Η 4η Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ κατέλαβε την 3η θέση με καλύτερο άλμα στα 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ πέρασε με την πρώτη τα 4,45 μ., με την δεύτερη τα 4,55 μ., με την πρώτη τα 4,65 μ., ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,70 μέτρα.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μπρίτζετ Γουίλιαμς με 4,70 μ. και 2η η Έμιλι Γκροβ με το ίδιο ύψος. Η Τζεν Σουν συμμετείχε στον ίδιο αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 4,55 μ., που επέλεξε να μπει στον αγώνα.

Η Στεφανίδη πάντως έκανε και ένα άτυπο ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 4,65 μ. με τη φόρα της στους 14 διασκελισμούς. Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του 2016 έχει ως στόχο της σεζόν το Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News