Ρίτα Κέστελι: «Θέλουμε να βάλουμε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό»
Η σπουδαία Ουγγαρέζα πολίστρια Ρίτα Κέστελι παραδέχεται στο Sportday.gr την αγωνιστική ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» απέναντι στην ομάδα της, Ούιπεστ, όμως προειδοποιεί ότι σε 32 λεπτά παιχνιδιού, ειδικώς ημιτελικού Ευρωλίγκας, μπορεί να γίνουν τα… πάντα.
Εκ παραδρομής και εξ… εισβολής θα βρεθεί η Ούιπεστ απέναντι στον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό για το Final 4 της Ευρωλίγκας που θα γίνει στον Πειραιά το Σαββατοκύριακο, 2-3 Απριλίου. Η ηγέτιδα της ουγγρικής ομάδας, Ρίτα Κέστελι, αναφέρει σε συνέντευξή της στο Sportday.gr τα μειονεκτήματά της απέναντι στις «ερυθρόλευκες» του Αλεξάντερ Τσίριτς, αλλά τονίζει πως η UVSE δεν θα είναι εύκολη λεία.
Ύστερα από κάποιες… βόλτες στα νιάτα της, η Ρίτα Κέστελι σταθεροποιήθηκε, από το 2014, στην πισίνα «Άλφρεντ Χάγιος». Σε ένα… μυστικό μέρος, όπως είπε και ο συνεργάτης του Μάρτον Μπένσουρ, Ίστβαν Σονγκαρ, η πλέον 30χρονη Ουγγαρέζα από τη Βουδαπέστη παίζει δύο ρόλους: εκείνον της ανταγωνιστικής πρωταθλήτριας που επιζητά να κατακτήσει ό,τι δεν έχει καταφέρει ακόμη και αυτόν του μέντορα για τις νέες πολίστριες της Ούιπεστ. Η ηγέτιδα, μαζί με τις… σειρές της, δηλαδή την 34χρονη από το Φέχερβαρ Γκαμπριέλα Σουκς και την 28χρονη από το Έγκερ Ντόρα Άνταλ, της Ούιπεστ ετοιμάζεται, πια, για το Final 4 της Ευρωλίγκας στον Πειραιά, αν και στο μεγάλο ελληνικό λιμάνι νόμιζε ότι θα έφτανε για άλλον λόγο: για να παίξει, δηλαδή, το δεύτερο τελικό του LEN Trophy με τον Εθνικό, ο οποίος, έπειτα από το θρίαμβό του, 12-8, στη Βουδαπέστη επί της Ντουναϊβάρος, βρίσκεται μια ανάσα από το να το κατακτήσει.
Αυτή η εξέλιξη προέκυψε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: η Κίνεφ Κίρισι είχε προλάβει να αποκλείσει την Ούιπεστ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, με το 8-7 στη Ρωσία και το 11-8 στη Βουδαπέστη. Η αποβολή της έφερε την ομάδα του Μάρτον Μπένσουρ ως πρώτη επιλαχούσα στον Πειραιά και το Σάββατο, 2 Απριλίου, θα ανταμώσει με τον Ολυμπιακό, στο πρώτο Final 4 της Ιστορίας που γίνεται Σαββατοκύριακο, αφού μέχρι τώρα οι ημιτελικοί γίνονταν Παρασκευή και οι τελικοί μία μέρα αργότερα. Στον άλλον ημιτελικό, η Σαμπαντέλ θα παίξει με την ιταλική Πλεμπισίτο Πάντοβα.
Όταν βρεθήκαμε στη Βουδαπέστη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, η UVSE είχε ένα… ουγγρικό βουνό μπροστά της, το οποίο ανέβηκε με επιτυχία. Στις 12 Μαρτίου νίκησε 13-8 την BVSC στην πισίνα «Σόνι», σε εκτός έδρας παιχνίδι και στις 18 εξασφάλισε θριαμβευτικά την πρόκρισή της στους τελικούς του ουγγρικού πρωταθλήματος, ως μία από τις δύο πρώτες της βαθμολογίας, με το 11-8 επί της Φερεντσβάρος, στο οποίο η Κέστελι έβαλε δύο γκολ.
Ο Μάρτον Μπένσουρ μιλάει στις πολίστριες της Ούιπεστ μετά τη λήξη της προπόνησης
Μια νεανική ομάδα
Το αουτσάιντερ και η αστάθεια
Με το κυανοκίτρινο μπουρνούζι, η Κέστελι αισθάνεται σαν στο σπίτι της. Βεβαίως, δεν μπορεί να μην έχει στόχους, άλλωστε δεν έχει κατακτήσει ακόμη την Ευρωλίγκα. Όμως, η περιφερειακός με το ακριβές και δυνατό σουτ και την αξιοσημείωτη φυσική δύναμη, έχει περισσότερο το ρόλο του καθοδηγητή.
-Πώς είναι η χρονιά για την Ούιπεστ φέτος; Είσαι ευχαριστημένη από τον τρόπο που παίζετε;
Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε, αλλά έχουμε αστάθεια, νομίζω ότι το παιχνίδι μας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ύστερα από τόσα ματς που έχουμε δώσει, αλλά έχουμε τόσο πολλές ταλαντούχες πολίστριες, νέες παίκτριες. Μου αρέσει στ’ αλήθεια που τους έχουμε στην ομάδα, μπορούμε να τους μάθουμε πράγματα και θέλουν να είναι εδώ. Δυστυχώς, νομίζω ότι το παιχνίδι μας μερικές φορές είναι καλό, μερικές φορές είναι κακό, αλλά πρέπει να σταθεροποιηθεί, να κερδίσουμε σε αυτοπεποίθηση και να γίνει καλύτερο.
-Αυτό που είπες… Μπορεί να γίνει σε δύο διαδοχικά παιχνίδια; Διότι αυτό χρειάζεστε για να κατακτήσετε την Ευρωλίγκα.
Ναι… Διαδοχικά πρέπει να γίνει. Πρώτα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, γιατί γίνεται μεγάλη μάχη.
-Είναι η δεύτερη φορά σου στον Πειραιά για ένα Final 4. Την πρώτη (σ.σ. το 2015) ήσουν αρκετά νεότερη. Τι έχει αλλάξει σε σένα, γνωρίζοντας ακόμα καλύτερα το παιχνίδι πια; Ουδείς αμφέβαλε, από τότε που πρωτοεμφανίστηκες, ότι είχες βαθιά γνώση του. Πλέον, όμως, έχεις παίξει δεκάδες σημαντικά παιχνίδια.
Είναι πάντα δύσκολο να νικήσεις σε ένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Δεν πρόκειται μόνο για το Final 4, αλλά ακόμα και τα παιχνίδια των ομίλων, είναι σχεδόν πάντα κλειστά. Όπως βλέπεις, αυτήν τη σεζόν η Ματάρο ήταν φαβορί για αυτήν τη διοργάνωση, αλλά έχασε από την Ντουναϊβάρος στους ομίλους. Βλέπεις ότι και οι τοπ ομάδες γίνεται να χάσουν, να έχουν μια κακή μέρα. Ελπίζω ότι εμείς θα δουλέψουμε αρκετά σκληρά για να έχουμε αυτήν την ευκαιρία φέτος, επειδή στα χαρτιά βλέπεις τις παίκτριες, βλέπεις τις ρουτίνες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και σε εμάς. Όλοι θα πουν ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει, θέλουμε να κάνουμε την κατάσταση πιο δύσκολη για εκείνες, να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Εμπειρία σημαίνει να είσαι λιγότερο νευρικός και αγχωμένος.
-Είσαι λιγότερο νευρική τώρα;
Ναι. Ξέρεις, έχουν γίνει τα πάντα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, δεν νομίζω ότι αυτή είναι μία διαφορετική κατάσταση από τις προηγούμενες, είναι ίδια, υπάρχουν άλλες ομάδες, οπότε αν είσαι συγκεντρωμένος στη δική σου ομάδα, στον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να είσαι αγχωμένος.
Το έκτο Final 4
O κακός δαίμονας Σαμπαντέλ και το «ερυθρόλευκο» πέρασμα από τη Βουδαπέστη
Με την UVSE, η Κέστελι έπαιξε το πρώτο Final 4 της στον Πειραιά, το 2015. Ήταν εύκολο θύμα, αφού η Σαμπαντέλ του Νάνι Γκούιου συνέχισε την παράδοση, η οποία κρατά ως τώρα, που θέλει τις ισπανικές ομάδες να υπερτερούν των ουγγρικών. Την επόμενη χρονιά, όμως, ένα εντελώς παράλογο μπλακ άουτ του Ολυμπιακού στο τέταρτο οκτάλεπτο του ημιτελικού στο Σαμπαντέλ την έφερε στον πρώτο τελικό της. Η ήττα της από την οικοδέσποινα την έφερε στη θέση της φιναλίστ. Έπειτα, το 2018, με την Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς και την Ολλανδή Βίβιαν Σέβενιτς στο ρόστερ της, ήταν τέταρτη στο Κίρισι, αφού συνετρίβη από τη Σαμπαντέλ στον ημιτελικό και έχασε το μικρό τελικό από την Οριζόντε Κατάνια στα πέναλτι.
Πέρυσι, μέσα στη Βουδαπέστη, φάνταζε φαβορί με τον Ολυμπιακό, αλλά η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα ανάμεσα στις οικοδέσποινες Συμπληγάδες, αφού μετά την επικράτησή του στον ημιτελικό νίκησε την Ντουναϊβάρος στον τελικό, κατακτώντας το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Το πρώτο Final 4 της Κέστελι, πάντως, ήρθε το 2014, όταν φορούσε το σκουφάκι της Κατάνια. Ηττήθηκε, όμως, στον ημιτελικό της Βαρκελώνης από τη Σαμπαντέλ, η οποία νίκησε τη Βουλιαγμένη στον τελικό για να πάρει το τρόπαιο. Η ομάδα της ήταν τρίτη, αφού νίκησε στο μικρό τελικό την ομοεθνή της Ιμπέρια.
-Έχεις παίξει τόσο πολλά μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα σου, τεράστια. Σε σημείο που θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι σε έχω υποστηρίξει πολλές φορές, ειδικά στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2013 (σ.σ. με την Ισπανία στη Βαρκελώνη), αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Είσαι ευχαριστημένη; Επειδή είσαι το σύμβολο, πια, της γενιάς σου στην Ουγγαρία, με ακόμα μία ή δύο άλλες πολίστριες.
Για μένα είναι πάντα τιμή να σκέφτεται κάποιος για εμένα όπως εσύ, ότι θα άξιζα να νικήσω, αλλά νομίζω ότι η ομάδα μας αξίζει να νικήσει. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά όπως η Ματάρο φέτος, κι εμείς είχαμε ένα κακό παιχνίδι πέρυσι στον ημιτελικό (σ.σ. ήττα 9-8 από τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη). Μου αρέσει πολύ να παίζω με τις νεότερες, να δίνουν προσοχή σε αυτά που λες, να θέλεις να τις μάθεις πράγματα, να προσπαθείς να τους επιστρέψεις ό,τι έχεις μάθει, όλη την εμπειρία σου κατά τη διάρκεια της καριέρας σου, αλλά μόνο όταν ακούνε γίνεται αυτό. Αν δεν ακούνε, δεν έχει νόημα.
-Οι δικές σας νεαρές ακούνε;
Ναι. Ναι, ναι. Νομίζω ότι εμείς οι μεγαλύτερες, οι πιο έμπειρες, στ’ αλήθεια τους αρέσουμε, είναι εδώ εξαιτίας μας, επειδή θέλουν να μάθουν, ο σύλλογος τους δίνει την ευκαιρία και εγώ δεν μπορώ να νιώθω παρά τιμή, όπως είπα, να σκέφτονται άνθρωποι για μένα τόσο ωραία.
-Θα σου πω κάτι. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί αντίπαλο όσο εσένα στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012 με την Ελλάδα (σ.σ. η Εθνική νίκησε 14-12). Ήταν τρομακτικό, κυρίως επειδή δεν σε είχα δει πριν. Από τότε είμαι φαν.
Και πολλές παίκτριες είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να με δουν με ένα ολυμπιακό μετάλλιο, πολλές μου έδωσαν συγχαρητήρια. Νομίζω ότι, για μένα, αυτές οι γνώμες είναι το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, επειδή σημαίνει ότι δείχνεις κάτι στον κόσμο, που οι άνθρωποι σε σέβονται για αυτό. Παίζεις σκληρά, είσαι δύσκολος αντίπαλος, δεν θέλεις να αφήσεις τον αντίπαλο να σε καταβάλει.
-Αυτό, άλλωστε, είναι ο πρωταθλητής.
Ναι, ναι.
Η Κέστελι αναφέρθηκε κατά το δοκούν στις ικανότητες της Ελευθερίας Πλευρίτου
Για τον… Ολυμπιακό
Η αγωνία για τις αλλαγές
Κατά το σημείο που έγινε η κουβέντα, η Κέστελι δεν είχε εικόνα για το πώς παίζει ο Ολυμπιακός. Δεν είχε δει, καν, τους προημιτελικούς των «ερυθρόλευκων», του Αλεξάντερ Τσίριτς αυτήν τη φορά, με την Ντουναϊβάρος. Η ουγγρική ομάδα αναμένεται την Πέμπτη στον Πειραιά, οπότε αναμένεται διαβασμένη.
-Ο Ολυμπιακός είχε αλλαγές. Ο κόουτς άλλαξε, η Τσουκαλά και η Αβραμίδου έφυγαν. Έχουν έμπειρες πολίστριες, αλλά ενώ όλες μπορούν να πάρουν την ευθύνη, καμία μέχρι τώρα δεν έχει να σηκώσει το βάρος της αποτυχίας εξ ολοκλήρου, ως μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες. Είδες τα παιχνίδια με την Ντουναϊβάρος στους ημιτελικούς; Παρατήρησες κάποια διαφορά στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι;
Δεν τα έχω δει ακόμη, αλλά προφανώς θα τα παρακολουθήσουμε. Έχουν καλές ξένες παίκτριες, όπως η Κίρα Κρίστμας. Είπες ότι δεν έχουν παίκτριες πολύ έμπειρες, αλλά η Πλευρίτου είναι εκεί 10 χρόνια.
-Ναι, και οι τρεις παίζουν στον Ολυμπιακό 11 χρόνια.
Οπότε η ηλικία είναι ένας αριθμός στο πόλο Γυναικών, αφού η Ελευθερία Πλευρίτου βρίσκεται εκεί από τα 16 της. Παίζει από τα 16-17 της στην Ευρωλίγκα, είναι πολύ έξυπνη παίκτρια. Επίσης, η Ελευθεριάδου είναι πολύ καλή πολίστρια, είναι εξαιρετική στο ένας εναντίον ενός και έχει καλό σουτ. Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα μια καλή ομάδα, έχει σταθερή δομή, έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχει το σύστημά του. Δεν ξέρω πόσο έχει αλλάξει από τη στιγμή που έφυγε ο προπονητής, δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει πολύ. Άλλαξε;
-Όχι, δεν νομίζω.
Αν αντικατέστησε ο δεύτερος προπονητής τον πρώτο.
-Όχι, δεν είναι ο δεύτερος προπονητής. Είναι ο Αλεξάντερ Τσίριτς. Ήρθε από το Ιράν, αλλά είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα φέτος.
Προφανώς κάθε προπονητής θα έκανε το ίδιο, θα άφηνε το σύστημα όπως ήταν, επειδή ο χρόνος θα ήταν πολύ λίγος για να το αλλάξει.
Με το συνεργάτη του Sportday.gr, Λευτέρη Ελευθερίου
Το… σπίτι της
Τέλος στο Παρίσι
Η… πρέζα από το εξωτερικό και τη Σικελία, συγκεκριμένα την Κατάνια, έδωσε νόημα στο ομηρικό «νόστιμον ήμαρ» για την Κέστελι. Η ίδια ανέκρουσε πρύμναν προς Βουδαπέστη ύστερα από μόλις μία σεζόν και δεν έχει εκφράσει, πια, επιθυμία να φύγει. Παντρεμένη, κιόλας, με τον κολυμβητή Πέτερ Νάγκι, σκέφτεται την προοπτική της οικογένειας και δίνει στον εαυτό της ακόμα δύο χρόνια περιθώριο, ως τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024.
-Ήθελες ποτέ να παίξεις περισσότερα χρόνια εκτός Ουγγαρίας;
Το είχα σκεφτεί, αλλά πολλοί με σκέφτονται ως σύμβολο της Ούιπεστ και μου αρέσει η χώρα μου. Όταν έπαιζα στην Κατάνια (σ.σ. τη σεζόν 2013-14) είχα συνειδητοποιήσει ότι πραγματικά μου αρέσει στο σπίτι μου. Έχει και τα θετικά του να παίζεις έξω, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο περιπτώσεις.
-Μέχρι πότε θα παίζεις;
Θα δούμε τι θα φέρει η ζωή, αλλά σχεδιάζω να παίζω μέχρι το Παρίσι (σ.σ. τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024). Νομίζω ότι θα είναι ένα σπουδαίο φινάλε για την καριέρα μου, να είμαι εκεί και να πάρω άλλο ένα μετάλλιο. Ελπίζω να συμβεί, αλλά, όπως ξέρουμε, το να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι εύκολο. Η Ελλάδα είχε εξαιρετική ομάδα κάθε φορά, το 2016 ήταν πάρα πολύ κοντά.
-Ένα δευτερόλεπτο. Κυριολεκτικά, ένα δευτερόλεπτο, το γκολ της Σιμάνοβιτς.
Ξέρω τι μπορεί να σου κοστίσει ένα δευτερόλεπτο. Ξέρω τι μπορεί να σου κοστίσει ένα δευτερόλεπτο. Και στο μικρό γκολ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 χάσαμε το χάλκινο μετάλλιο με τον ίδιο τρόπο. Με το γκολ της Σιμάνοβιτς. Μετά, όπως και εμείς, έχασαν στα πέναλτι. Πέρυσι έχασαν από την Ολλανδία στην Τεργέστη.
-Και το 2012 από την Ισπανία. Ήταν, νομίζω, το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι της ισπανικής ομάδας όπως την ξέρουμε.
Το είχα ξεχάσει αυτό το παιχνίδι. Φαντάσου, την προηγούμενη χρονιά η Ελλάδα είχε πάρει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Ισπανία ήταν 11η και εμείς ένατες. Το πόλο Γυναικών κρατάει πολλές εκπλήξεις. Νομίζω, κιόλας, ότι οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλην. Μέσα σε 32 λεπτά το παιχνίδι γίνεται να αλλάξει. Μπορεί να προηγείσαι 5 γκολ και ύστερα από κάποια ώρα να είσαι στα ίσια. Νομίζω ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορείς να πεις ότι, εντάξει, θα νικήσουν. Δηλαδή σε ένα ποσοστό 80%, όλοι ξέρουν ότι θα το κάνουν.
Η μεγάλη διεθνής καριέρα και ο χαλκός στο Τόκιο
Η ιστορική νίκη επί των Αμερικανίδων
Στις υπηρεσίες της εθνικής Ουγγαρίας, η Κέστελι βρίσκεται εδώ και 11 χρόνια. Όχι πολύ μικρή, μια και μπροστά της ήταν πολίστριες όπως η Ρίτα Ντράβουζ και η Ντόρα Κιστελέκι, ούτε και πολύ μεγάλη, αφού βρισκόταν ακόμη στην εφηβεία, έκανε το ντεμπούτο της με τις Μαγυάρες στο Παγκόσμιο της Σαγκάης, το 2011. Από τότε δεν λείπει: τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες, τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, πέντε Ευρωπαϊκά. Τα μετάλλιά της δεν είναι λίγα. Το χάλκινο στους περυσινούς Ολυμπιακούς, του Τόκιο, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της, ακόμα και από το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, το 2016. Σε αυτήν τη διοργάνωση κατακτά σχεδόν πάντα μετάλλιο. Χάλκινο το 2012, όπως και το 2014, και το 2020. H μόνη φορά που δεν τα κατάφερε, ήταν όταν η Ολλανδία την απέκλεισε στον ημιτελικό της Βαρκελώνης, το 2018, και η Ισπανία την νίκησε στο μικρό τελικό. Η Καταλονία σίγουρα δεν της ταιριάζει.
Σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει ένα χάλκινο, το 2013 στη Βαρκελώνη, όταν η Ουγγαρία… αυτοκτόνησε στον ημιτελικό με την Ισπανία στην «Μπερνάτ Πικορνέλ», χάνοντας ένα προβάδισμα τριών γκολ στην τελευταία περίοδο, όμως βρήκε το σθένος να νικήσει τη Ρωσία στο μικρό τελικό. Βεβαίως, ένα από τα πλέον σπουδαία παράσημά της ήταν το 10-9 επί των ΗΠΑ στις 28 Ιουλίου 2021, η πρώτη ήττα της ομάδας του Άνταμ Κρικόριαν από το 2008 σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
-Κάνεις ωραίες πάσες. Πήγαινέ με στη βραδιά που η Ουγγαρία νίκησε τις ΗΠΑ στο Τόκιο. Ήταν μια σημαντική περίσταση, δεν ξέρω αν σας έκανε καλό, αλλά ήταν μία ιστορική νίκη.
Θεωρώ ότι έκανε καλό στην αυτοπεποίθησή μας. Την τελευταία δεκαετία είμαστε κοντά σχεδόν σε όσα παιχνίδια έχουμε παίξει. Στους Ολυμπιακούς του 2012, στην πρεμιέρα μας, χάσαμε για ένα γκολ (σ.σ. 14-13). Είχαν μία ομάδα για χρυσό μετάλλιο και εμείς ήμαστε τόσο νέες, σχεδόν καμία μας είχε παίξει Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι τόσο περήφανη για τη νίκη μας στο Τόκιο, το να νικάμε το «χρυσό» ολυμπιονίκη, τις ΗΠΑ, είναι κάτι που ελάχιστοι μπορούν να λένε ότι έχουν καταφέρει. Ρωτάς για τη συνέχεια, πόσο άσχημη ήταν. Πήρε τόσο πολλή ενέργεια και συγκέντρωση από εμάς για να τους νικήσουμε. Νομίζω πραγματικά ότι αυτός ήταν ο λόγος που στα επόμενα δύο παιχνίδια ήμαστε πολύ αδύναμες. ΟΚ, νικήσαμε την Ιαπωνία, αλλά παίξαμε άσχημα. Μετά χάσαμε από την Κίνα. Ήταν εντάξει, αφού, όπως είπαμε μετά, δεν νομίζω ότι ήταν στ’ αλήθεια τόσο μεγάλη η διαφορά, αν βρίσκαμε τον Καναδά ή την Ολλανδία. Είναι πόλο Γυναικών, οπότε αν έχεις μία κακή μέρα μπορείς να χάσεις από κάποιον που στο χαρτί είναι πιο αδύναμος από εσένα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Κορυφαίος στον πλανήτη ο Χρήστος Μουζακίτης!
- Ολυμπιακός: Η απίθανη στιχομυθία του Ρόντινεϊ με τον Φορτούνη!
- AEK: Δίνει 1.5 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου
- Εθνική Ελλάδος: Μαθαίνει αντίπαλο για τα playoffs του Nations League - Ποιοι είναι οι 4 υποψήφιοι αντίπαλοι
- Δώρο Χριστουγέννων 2024: Νωρίτερα η καταβολή του στους δικαιούχους - Πώς υπολογίζεται